bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,780.89 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,235.55 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 609.82 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 158.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551424 1.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50479 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161803 0.49%

Australian Open Tenis Turnuvası Metaverse’e Geliyor

australian open tenis turnuvasi metaversee geliyor

Her yıl Ocak ayında Melbourne Park’ta düzenlenen ve dört dünya Grand Slam tenis turnuvasından ilki olan Australian Open, metaverse dünyasına geliyor. Ünlü turnuva, metaverse platformu Decentraland‘daki yarışma için sanal bir etkinlikle birlikte, turnuva sahasının yüzeyindeki küçük parçalara eşit sayıda olan 6.776 adet NFT koleksiyonunu piyasa sürecek.

Turnuvanın 600 maçından kazanılan her atış, koleksiyonun NFT’lerinden birine karşılık gelecek. Yapılan basın açıklamasına göre, NFT sahipleri noktanın, sanal giyilebilir cihazların ve Australian Open ürünlerinin görüntülerini içeren bir airdrop alacaklar.

australia open btchaber.com

Australian Open Tenis Turnuvası için Metaverse Heyecanı

Son dönemde birçok sektör NFT ve metaverse ile içli dışlı olurken, spor sektörü bu konuda oldukça aktif adımlar atıyor. Öyle ki pandemi birçok yüz yüze görüşmeyi engellemeye devam ederken, Australian Open gibi sanal etkinlikler daha yaygın hale gelebilir.

Projenin lideri Ridley Plummer, topların (NFT’ler) her birinin tüylerini birbirinden benzersiz olacak şekilde nasıl tasarladıklarını anlatırken, “Muhtemelen bu noktada iş çok derinleşti. Ama biz bunun için kaydolduk” dedi.

Konuşmasına metaverse‘ü katarak devam eden Plummer, sözlerine şunları ekledi:

“Her zaman takvimdeki en yenilikçi ve eğlenceli etkinliklerden biri olarak biliniyoruz. Bir tenis turnuvası kadar bir eğlence festivaliyiz. Bazı insanlar Australian Open’da sekiz ya da dokuz saat harcıyorlar ama bir tenis topu bile göremeyebiliyorlar. Metaverse’e girmek, bu ilerlemedeki bir sonraki mantıklı adım.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala