bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,517.29 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.51 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 613.25 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 145.31 1.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525289 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47098 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151651 0.55%

Arsenal, Taraftar Tokeni Reklamı İçin Uyarı Aldı

arsenal taraftar tokeni reklami icin uyari aldi

İngiltere’nin reklam gözlemcisi, Arsenal’in taraftar token şirketi Socios’u reklamları için ikinci kez uyardı. Yapılan uyarıda, Arsenal’in internet sitesinde ve Facebook üzerinde yayınlanan iki reklamın “yanıltıcı” ve “sorumsuz” olduğu belirtildi.

Arsenal Yanıltıcı Kripto Reklamı Sebebiyle Yeniden Uyarıldı

İngiltere’nin Reklam Standartları Ajansı (ASA), reklamların belirteçlerin bir kripto para birimi ile satın alınması gerektiğini açıkça ortaya koymadığını, hayranların deneyimsizliğinden yararlandığını ve kripto ticareti riskine karşı uyarıda bulunmadığını söyledi. Dijital taraftar token firması olan Socios, İngiltere Premier Lig ekiplerinden olan ve ligin son şampiyonu Manchester City’nin yanında Barcelona, Juventus, Paris St. Germain ve bir dizi en iyi Avrupa futbol kulüpleri de dahil olmak üzere altı İngiltere Premier Lig kulübü ile de sponsorluk anlaşması bulunuyor.

Taraftar tokenleri, futbol ve diğer spor kulüplerinin taraftarlarının, bir gol atıldıktan sonra maçlarda çalınan parçalar ya da sosyal medya platformlarında kullanılan görüntüler gibi küçük kararlara oy vermekle olanak tanıyor. Diğer kripto para birimleri gibi borsalarda alınıp satılabilen tokenler, fiyatta aşırı dalgalanmalara eğilimlidir ve büyük oranda futbol takımlarının saha performansıyla çok az bağlantısı bulunuyor.

arsenal taraftar tokeni reklami icin uyari aldi 2

İngiltere Reklam Standartları Ajansı’na (ASA) yapılan açıklamada Arsenal, anketlerin “bir hile ya da bir yatırım fırsatı olarak taraftar tokenlerini tanıtmanın bir yolu olmadığını, anketlerin aslında taraftar tokenlerinin amacı ve özü olduğunu” belirtti. Kulüp, Socios’un futbol camiasında bir kripto para birimi platformu olarak iyi bilindiğini ve bu sayede reklamları izleyenlerin taraftar tokenlerinin kripto para birimi ile satın alınması gerektiğini anlamasını sağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala