bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,500.01 3.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.97 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 550.10 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502634 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454904 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150935 0.97%

Arnavutluk, 2023’e Kadar Kriptodan Elde Edilen Geliri Vergilendirecek

arnavutluk 2023e kadar kriptodan elde edilen geliri vergilendirecek

Birçok ülke kripto paraları vergilendirmeyle ilgili yeni adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında Portekiz Maliye bakanı Fernando Medina, kripto paraların yakın gelecekte vergiye tabi olacağını duyurmuştu. Bu kez Arnavutluk‘tan böyle bir adım geldi. Ülke, 2023 yılına kadar kripto paralardan elde edilen geliri vergilendireceğini açıkladı.

Arnavutluk da Kripto Paraları Vergilendirmeyi Planlıyor

Arnavutluk, yıl sonuna kadar kripto piyasasıyla ilgili bir dizi yasa ve tüzük yayınlamayı planlıyor. Ayrıca ülke, 2023 yılına kadar kripto para biriminden elde edilen geliri vergilendirmeye başlayacak.

arnavutluk 2023e kadar kriptodan elde edilen geliri vergilendirecek

Kamuoyuna danışma aşamasında olan yasa tasarısında, kripto para ve sanal varlık gelirinin vergilendirilmesi de bekleniyor. Ayrıca hazırlanan yasa tasarısında kripto paraların ve kripto madenciliğinin bir tanımı da yer alıyor.

Arnavutluk’ta, iş amaçlı kriptodan elde edilen gelirin, işletme oranlarına göre vergilendirileceği aktarılırken, yatırım amaçlı elde edilen gelirin yüzde 15 oranında vergilendirileceği belirtiliyor.

Arnavutluk parlamento meclisi, kripto para birimi riskiyle başa çıkmak için ek önlemlerin gerekli olduğunu söyledi.

Kripto paraları vergilendiren ülkelerin başında gelen Hindistan‘da, geçtiğimiz günlerde Hindistan’ın Mal ve Hizmet Vergisi (GST) Konseyi, tüm kripto para işlemlerine yüzde 28 vergi uygulama teklifini değerlendirdiğini duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala