bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Arkansas, Kripto Madencileri Koruma Yasasını Onayladı

arkansas kripto madencileri koruma yasasini onayladi

Dünya genelinde Bitcoin ve kripto para madencilik faaliyetleri artmaya devam ederken bazı devletler bu alanda sert yaptırım kararları alıyor. Arkansas, kripto madencilerini koruma adına Bitcoin yasasını onayladı.

Arkansas’tan Bitcoin Yasası Hamlesi

Arkansas eyaleti, kısa bir süre önce bölgedeki kripto para madencilerinin haklarını korumayı amaçlayan “Madencilik Hakkı” olarak ifade edilen, Bitcoin yasa tasarısını onayladı. Yasa şimdilik Meclis ve Senato tarafından kabul edilmiş olsa da uygulamaya koyulması için eyalet valisinin de onayına ihtiyaç duyuyor.

arkansas kripto madencileri koruma yasasini onayladi 2

Tasarının hazırlanmasında etkili olan Satoshi Eylem Fonu, yasanın kabul edildiğini açıkladı. Arkansas’ın kararı Missouri’nin bu ayın başlarında benzer bir ‘Maden Hakkı’ yasasına oybirliğiyle 12-0 oy vermesinin ardından geldi. Gelişen kripto varlık endüstrisi ile birlikte kripto para madenciliği her iki tarafın da uygulamayla ilgili geniş tartışmalara konu oldu.

Bununla birlikte, Satoshi Eylem Fonu, kripto para madencilerini korumak adına çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Arkansas’ın kararının ardından Satoshi Eylem Fonu’nun çalışmaları da bir sonuca varmış oldu. Son olarak söz konusu düzenleme Bitcoin ve kripto madencilerini korumak ve onları elektrik şirketleri tarafından enerji kullanımı için uygulanan ayrımcı oranlardan korumayı hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala