bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Arjantin’de Halk, Ezici Enflasyon ve Elektrik Yardımları Nedeniyle Bitcoin Madenciliğine Yöneliyor

arjantinde halk ezici enflasyon ve elektrik subvansiyonlari nedeniyle bitcoin madenciligine yoneliyor

Arjantin vatandaşları, ekonomik belirsizlik ve hükümetin cömert elektrik sübvansiyonları nedeniyle, Bitcoin madenciliğine yöneliyor. Bunlar arasında bağımsız madencilerin yanında Bitfarms gibi büyük şirketler de bulunuyor. 

Bir Bloomberg haberine göre, Arjantin’de Bitcoin madenciliği oldukça popüler bir hale geldi. Deneyimli bir madenci konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bitcoin’deki düzeltmeden sonra bile, evlerinden madencilik yapan herhangi birinin elektrik maliyeti hala üretilen toplam gelirin bir kısmına karşılık geliyor.”

Ülkede Bitcoin madenciliğinin popülerleşmesi, vatandaşların hükümetten önemli oranda elektrik yardımı almaları ile mümkün oldu. Madenciler, elektrik faturasının madencilik ile elde edilen gelirin yalnız %3 gibi bir kısmını oluşturduğunu bildiriyor. 

Arjantinliler, yaygın enflasyon karşısında koruma sağlayacak varlıklar arıyor. Hükümet, vatandaşların elindeki pesoları ayda yalnızca 200 dolara kadar değiştirmelerine izin veriyor ki bu da Arjantin pesosunun değer kaybına katkıda bulunmaya devam ediyor:

“Madencilerin ürettiği kripto para tipik olarak paralel döviz kuru üzerinden satılıyor, ancak enerji sübvansiyonlu bir oranda ödeniyor. Şu anda gelirler çok yüksek.”

Vatandaşlara ek olarak büyük şirketler de ülkedeki bu madencilik patlamasından yararlanmayı amaçlıyor. Önde gelen madencilik şirketlerinden Bitfarms, Arjantin’de yerel bir elektrik santrali kurma planlarını açıkladı. Şirkete göre, ekonomik faaliyetin azalmasıyla gücün tam olarak kullanılamaması nedeniyle bu tam bir kazan-kazan durumu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala