bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,515.82 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.78 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 615.74 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 158.70 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545223 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497853 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163212 3.41%

Arjantin Devletine Ait Enerji Şirketi Kripto Madenciliğine Güç Veriyor

arjantin devletine ait enerji sirketi kripto madenciligine guc veriyor

Kripto para benimsenmesinin artmasıyla birlikte kripto madenciliğe yönelim de artıyor. Arjantin’de devlete ait bir enerji şirketi, kripto madenciliğine güç vermeye başladı.

Arjantin’de Devletin Enerji Şirketi Madencilere Güç Tedarik Ediyor

Arjantin devletine ait enerji şirketi olan YPF, adı açıklanmayan uluslararası bir kripto madencilik şirketine güç vermeye başladı. YPF Luz CEO’su Martin Mandarano, yaptığı açıklamada, YPF’nin yenilenebilir enerji kolu olan YPF Luz’un üç ay önce petrol üretiminden arta kalan atık gazdan üretilen gücü saptayan 1 megavatlık (MW) bir pilot operasyona başladığını belirtti.

arjantin devletine ait enerji sirketi kripto madenciligine guc veriyor 2

Proje, Arjantin’in petrol ve gaz kaynaklarıyla bilinen Vaca Muerta bölgesinde başladı. Mandarano, şirketin yıl sonundan önce ikinci bir pilot uygulama -8 MW büyüklüğünde- daha başlatmayı planladığını açıkladı.

Mandarano açıklamasında, “Keşif sırasında ve bir petrol sahası üretiminin başlangıcında yararlanılamayan parlama doğal gazından, sürdürülebilirlik ve iş vizyonuyla kripto para madenciliği için bu pilot uygulamayı geliştirmeye başladık.” dedi. Haziran ayında, bir güç kaynağı olarak boşa harcanan doğal gazı kullanarak Bitcoin (BTC) madenciliğine öncülük eden özel bir ABD şirketi olan Crusoe Energy, Umman ve Abu Dabi genişlemesini açıklamıştı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala