bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,028.35 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,970.75 3.60%
bnb
BNB (BNB) $ 531.90 1.18%
solana
Solana (SOL) $ 131.07 3.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49204 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442311 3.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146313 5.76%

Arizona, Bitcoin’i Yasal Hale Getirmek için Harekete Geçiyor

arizona bitcoini yasal hale getirmek icin harekete geciyorseedfbsdf

Ülkelerin kripto para birimleriyle ilgili çalışmaları devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri eyaleti Arizona‘da Bitcoin’in yasal para birimi olarak kabul edilmesi adına bir yasa tasarısı öne sürüldü.

Arizona, Bitcoin’i Yasal Hale Getirmek İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir Arizona eyalet senatörü olan Wendy Rogers, Bitcoin yapmayı amaçlayan biri de dahil olmak üzere kripto para birimi ile ilgili yasa tasarıları başlattı. Yatırım şirketi Goldman Sachs’ın Bitcoin’in dünyadaki en iyi performans gösteren varlık olduğuna dair verilerine atıfta bulundu ve bir dizi kripto faturası başlattığını duyurdu.

arizona bitcoini yasal hale getirmek icin harekete geciyoraweffgd

Önerilen yasa tasarılarından biri, Bitcoin’i ABD eyaletinde yasal ödeme aracı haline getirmeye odaklanıyor. Yasa çıkarsa Bitcoin, dolar ile aynı statüye sahip olacak ve eyalette borç ödeme, kamu harçları, vergiler ve harçlar için kabul edilen bir takas aracı haline gelecek.

Bunun dışında Rogers, kriptoyu vergiden muaf bir mülk haline getirmeyi amaçlayan bir yasa tasarısının çıkarılmasına da katıldı. Onaylanırsa seçmenler, yabancı para birimlerini veya doları temsil etmeyen tokenlerin vergiden muaf olmasını isteyip istemediklerine 2024’te karar verebilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala