bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,036.43 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.14 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 1.17%
solana
Solana (SOL) $ 153.15 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534271 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479455 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155064 4.20%

Arbitrum’da Ortalık Karıştı: 1 Milyar Dolardan Geri Adım

Arbitrumda Ortalik Karisti 1 Milyar Dolarlik Token Tahsisinden Geri Adim

Arbitrum Vakfı’na 750 milyon token tahsis edilmesini kapsayan yönetim paketinden geri adım atıldı. Topluluktan gelen tepkilerin ardından Arbitrum, oylama sisteminde değişikliğe gideceğini açıkladı. Pakete yönelik sert eleştiriler yapılırken, ARB fiyatında düşüş kaydedildi.

Arbitrumda Ortalik Karisti 1 Milyar Dolarlik Token Tahsisinden Geri Adim2

Arbitrum’da 1 Milyar Dolarlık Karardan Geri Adım Atıldı

Arbitrum, topluluk tepkisinin ardından oylama sisteminde geri adım attı. Arbitrum Vakfından yapılan açıklamada, ilk yönetişim önerisi olan AIP-1’in ‘muhtemelen geçemeyeceği’ belirtildi. Açıklamada topluluğun bildirimlerinin ele alınacağı ifade edildi.

AIP-1’in çok büyük ve fazla konuyu kapsadığı eleştirilerinin üzerine vakıf, DAO’nun tavsiyesine uyacaklarını ve AIP’in küçük parçalara ayrılacağını açıkladı. Böylece topluluk düzenlemedeki alt bölümleri tartışabilecek ve bu konularla ilgili oy kullanabilecek. Teklifin içerisinde 1 milyar dolar değerinde 750 milyon ARB kontrolünün vakfa bırakılması da bulunuyordu. Vakıf, 750 milyon token’ın kendi AIP’sinde oylanacağını belirtti. Topluluk fonlarının nasıl harcandığına yönelik bir şeffaflık raporu bütçe teklifi de yapılacak. Ayrıca 4 yıllık hak kazanma süresi için çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Yeni iyileştirme tekliflerinin bu hafta yayınlanması bekleniyor. Arbitrum topluluğuna yönelik sert eleştirilerin yanı sıra ARB fiyatında da düşüş kaydedildi. ARB, haftasonu yüzde 20’ye yakın değer kaybederek 1.15 doları gördü. ARB’nin airdrop’tan bu yana değer kaybı yüzde 85’i aştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala