bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

Araştırmaya Göre Gençler Maaş için Kriptoyu Tercih Ediyor

arastirmaya gore gencler maas icin kriptoyu tercih ediyor 3

Finansal danışmanlık, varlık yönetimi ve fintech kuruluşlarından biri olan deVere Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre; gençler yenilikçi teknolojiyle büyüdükleri için kriptoyu daha çok benimsiyor. deVere Crypto, mobil uygulamasını kullanarak Birleşik Krallık, Avrupa, Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avustralya ve Latin Amerika’da bulunan 42 yaşın altındaki 750’den fazla müşteriyle anket yaptı ve sonuçlarını paylaştı.

Gençler Kripto Parayı Benimsemekte İstekli

deVere Group organizatörleri, mevcut teknoloji ve kriptolarla büyüyen gençler olduğu için, bu yenilikleri finansal gelecekleri olarak benimsemeye daha istekli olduklarını tahmin ediyor. Araştırma raporuna göre; Z Kuşağının yüzde 51’i ve Y Kuşağının yüzde 36’sı maaş için kripto para birimlerini tercih ediyor.

arastirmaya gore gencler maas icin kriptoyu tercih ediyor 2

DeVere CEO’su ve kurucusu Nigel Green konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Dijital para birimlerinin değerini ve yükselen potansiyelini rahatça kullanıyorlar ve görüyorlar. Eski finansal kurumların ve hükümetlerin kontrolün altında olduğu yere göre geleneksel bir sistem üzerinde özerk bir merkezi olmayan dijital para birimine ve ödeme sistemine güveniyor gibi görünüyorlar.

arastirmaya gore gencler maas icin kriptoyu tercih ediyor

Ayrıca öne çıkan bu bulgular, Statista’da yayınlanan, ABD’li yetişkinlerin tüm yaş gruplarında Bitcoin satın alma konusunda her yıl artan bir ilgi olduğunu gösteren son veriler ile örtüşüyor.

Bununla beraber önümüzdeki 5 yıl içinde Bitcoin satın alma olasılığının “çok” veya “biraz” olduğunu belirten kişilerin yüzdesi, 2019 baharı ile 2020 sonbaharında, 18 ila 34 yaşındakiler arasında yüzde 13 arttı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala