bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,048.16 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 143.19 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517305 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481891 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153885 0.71%

Arap Para Fonu Grubu, Ripple’ı SWIFT’e Alternatif Gösterdi

arap para fonu grubu ripplei swifte alternatif gosterdi1

Arap Para Fonu‘ndan bir danışma grubu, Arap merkez bankalarına RippleNet‘i SWIFT‘e alternatif olarak görmelerini tavsiye etti. Arap merkez bankaları için bir “Pratik Kılavuz” yayınlayan Arap Bölgesel Fintech Çalışma Grubu, RippleNet’i SWIFT’e doğrudan bir alternatif olarak listeledi.

Çalışma grubu, bilinen bir Ripple ortağı olan The Clearing House‘un SWIFT’e alternatif bir ödeme sistemi üretmek için Wells Fargo ile işbirliği yaptığının ortaya çıkmasından sadece iki gün sonra incelemesini yayımladı.

Danışma belgesi açıkça Ripple’ın gelecekteki blockchain tabanlı, küresel finansal altyapıda oynayacak ciddi bir rolü olduğunu görüyor.

Benzersiz Kriptosuyla Ripple SWIFT’in Alternatifi Olabilir

Rusya’ya yönelik yaptırımların iyice katılaşmasıyla birlikte küresel ekonomide oluşan kamplaşma tartışılırken Ripple sistemiyle öne çıkıyor. Ayrıca kılavuzda, XRP’nin benzersizliğine dikkat çekilti. “Spekülatif” değer depoları olarak etiketlenen çoğu kripto varlığın aksine, özellikle Ripple’ın XRP‘sini benzersiz bir kripto para birimi olarak adlandırıldı. Fon grubu, Ripple’ın “Öncelikle ödemeler için tasarlanmış” ilklerden biri olduğunu vurguladı.

SEC davasındaki son olumlu gelişmelerle birlikte , nihayetinde Ripple‘ın geleceği giderek daha güvenli hale geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala