bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,985.75 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,538.78 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 614.35 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 188.23 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.635749 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.662919 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214622 1.76%

AR ve VR Teknolojilerinin Oyun Endüstrisindeki Etkileri Neler?

ar ve vr teknolojilerinin oyun endustrisindeki etkileri neler

Oyun endüstrisi genişlemeye ve buna paralel olarak büyümeye devam ediyor. Küresel oyun pazarında oyuncular yeni oyun türlerine yönelirken bu noktada AR (Artırılmış Gerçeklik) VR (Sanal Gerçeklik) teknolojileri önem kazanıyor.

Oyun Endüstrisinin AR ve VR İle Tanışması

VR ve AR teknolojilerine girmeden her iki teknolojinin de ne anlama geldiğini bilmek yararlı olacaktır. Sanal gerçeklik (VR), bir kullanıcıya fiziksel olmayan bir dünyada fiziksel olarak var olma algısı veren deneyim sunuyor. Artırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları ve oyunları, dijital içeriğin gerçek dünyadaki çevreyle etkileşime girmesini sağlıyor. Bu bağlamda son dönemde teknoloji şirketlerinin özellikle metaverse ile birlikte AR teknolojisine yöneldiğini söyleyebiliriz.

Küresel oyun pazarının 2022 yılı sonuna kadar 190.1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yıl, sadece konsol oyunlarından 49.2 milyar dolar gelir elde etti. Bu, endüstri izleme internet sitesi Statista tarafından yayınlanan uluslararası oyun endüstrisi veri sitesi tarafından sağlanıyor.

ar ve vr teknolojilerinin oyun endustrisindeki etkileri neler 2

Oyun endüstrisi ilk olarak başlangıçta mütevazı bir gelişme gösteriyordu. Daha sonrasında artan teknolojik gelişmeler ve özellikle mobil cihazların hayatımızda daha fazla yer etmesiyle birlikte artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojileri de oyunlara entegre oldu. Bu gelişmeler, 2020 yılı içinde 7.5 milyar dolardan fazla gelir sağladı.

Pek çok şirket AR ve VR teknolojilerini oyunlarına entegre etmeye çalışırken, teknoloji şirketleri de AR ve VR teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Peki gelişen teknoloji ile birlikte AR ve VR teknolojileri oyun endüstrisini nasıl etkiliyor.

AR ve VR Teknolojilerinin Mevcut Durumu

International Data Corporation raporuna göre, AR ve VR teknolojileri, 2020 yılında 12 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu gelirin 2024 yılına kadar 72.8 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor. AR ve VR teknolojileri şu anda oyun endüstrisinin sıklıkla kullandığını teknolojiler arasında yer alıyor.

ar ve vr teknolojilerinin oyun endustrisindeki etkileri neler 3

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Electronic Arts, AR teknolojisine yaptığı yatırımlarla hisse fiyatını yüzde 20 oranında yükseltmiş durumda. Özellikle PlayStation oyun konsolu ile adından söz ettiren Sony’de AR teknolojisine adım attı. Bu şirketlerin yanında Meta, Google, Amazon ve Microsoft gibi dev şirketler de AR ve VR teknolojileri üzerinde aktif çalışmalarını sürdürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala