bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Aptos Rallisi Devam Edecek Mi?

aptos rallisi devam edecek mi

Kripto para piyasalarında ocak ayının yıldızı kuşkusuz Aptos (APT) oldu. Aptos, yüzde 400’ün getirisiyle 20 doların üzerine test etti. Zirvenin ardından hafif düşüş yaşayan APT, 18 dolara kadar geri çekildi. Aptos ile ilgili en çok merak edilen ise rallinin devam edip etmeyeceği…İşte Aptos’ta yükselişin devam edeceğine işaret eden 5 faktör…

Geçmişi ve Güçlü Yatırımcı Desteği

Aptos, Facebook’un Libra kripto parasının liderleri Mo Shaikh ve Avery Ching tarafından inşa edildi. Düzenleyicilerin baskısı nedeniyle rafa kaldırılan Libra’nın blockchain’i Aptos‘u doğurdu. Aptos’un yükselişinde yatırımcıların ölçeklenebilir, güvenli ve merkezi olmayan blockchain arayışlarının etkili olduğu belirtiliyor. Projenin yaratıcılarının backround’u kadar arkasındaki güçlü yatırım desteğine de dikkat çekiliyor. Aptos’un yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz, Binance, Jump Crypto, Blocktower Capital ve Coinbase Ventures gibi isimler bulunuyor.

aptos rallisi devam edecek mi2

İstikrarlı Gelişim

Ekim 2022’de piyasaya sürülen Aptos‘un hala gelişiminin başında olduğu ifade ediliyor. Blockchain’de çok az merkeziyetsiz finans ve NFT projesi yer alıyor. Akıllı sözleşme faaliyetinin sınırlı olduğu görülüyor. Blockchain işlemlerinin yüzde 94’ünden fazlasının APT transferleri için olması ile de merkeziyetsiz uygulama etkinliği gösteriyor. Aptos’un gelişim faaliyeti ise ortalama seyrediyor. Aktif geliştirici sayısı Avalanche ve Tezos’tan fazla ama Solana, Polkadot, Cardano ve Ethereum’un gerisinde.

Güvensizlik Yükselişi Devam Ettirebilir

APT’deki ralli, faaliyetinin henüz başında olması ve sınırlı gelişimi nedeniyle pek çok kişiyi şaşırttı. Yüzde 400’ün üzerindeki yükseliş performansı ise aşırı piyasa değeri yorumlarını beraberinde getirdi. Buna rağmen yatırımcıların trendin tersine yönelik işlem yapmayı riskli bulabileceği söyleniyor. Analizlere göre APT’de short işlemlerde yoğunluk arttı. Ancak alıcıların fiyat yükselterek short işlemlerde daha fazla tasfiyeye neden olabileceği belirtiliyor.

Sınırlı Satış Baskısı

APT’nin tokenomics’i, Ekim 2022’deki lansmanından itibaren ilk yıl için kripto para üzerindeki satış baskısını sınırlıyor. APT’nin piyasaya sürülme programında yatırımcı kilitlerinin açılma tarihi Ekim 2023’e kadar erteleniyor. Kilitler açılana kadar APT’nin arzını yükseltebilecek tek etken stake edilmiş tokenlar için verilen yüzde 7’lik stake ödülleri. Kilitlerin açılması ise APT arzında sert artışları beraberinde getirecek.

Kimchi Primi

Kimchi primi, Güney Kore kripto para borsalarıyla diğer borsalar arasındaki fiyat farkını ifade eden bir kavram. APT için en önemli alımlar da UpBit borsasındaki Güney Kore wonu paritesinden geliyor. Bu işlemler APT hacminin yaklaşık yüzde 40’ına karşılık geliyor. UpBit’teki APT fiyatı piyasa fiyatından yüzde 1-3 daha yüksek işlem görüyor ve yüksek talebin devam ettiğine işaret ediyor. Satın alma baskısının ise Kimchi primi çözülene kadar sürmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala