bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

Apple’ın App Store’unda NFT Satışı Fiyasko İle Mi Sonuçlandı?

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu hafta sizlere, Apple’ın uygulama marketi App Store’da NFT satışına izin vermesi ile ilgili detayları aktardık.

Nelerden Bahsedildi?

Genel olarak Web3 ve Metaverse kavramlarıyla beraber son dönemde popüler hale gelen NFT kavramı, farklı alanlarda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu kez NFT ile ilgili bir adım da teknoloji devi Apple’dan geldi.

Kripto dünyasında NFT sektörü birçok düzenleyicinin ve yasa koyucuların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Diğer yandan Apple gibi teknoloji devleri de bu sektör ile yakından ilgili.

ABD’li teknoloji devi, AppStore’da yer alan yüksek komisyon oranları nedeniyle NFT platformları tarafından eleştirilerin hedefi haline getirilmiş durumda…

Apple, NFT platformlarının kendi uygulamaları üzerinden satış yapmasına izin verdi. Ancak uyguladığı yüzde 30 komisyon zorunluluğu nedeniyle NFT pazarlarında yapılan satışlar olumsuz etkilendi… 

NFT satışlarının uygulama içi satın alımlar ile aynı değerlendirilmemesi gerektiğini belirten platform sahipleri, bu konuda gerekli çalışmaları yürüteceklerini açıkladı. Komisyon oranı yüzde 2.5 civarında olan NFT platformları, elde ettikleri gelirin yüzde 30’unu Apple’a vermek istemediklerini belirtti. 

Apple’ın NFT satışından yüzde 30 gibi yüksek bir komisyon alma kararı, uygulamalar üzerinde NFT işlemlerinin verimliliği konusunda en büyük engel olarak görülüyor. Zira Magic Eden, OpenSea gibi pazar yerlerinde komisyon tutarı yüzde 5’i geçmiyor.

Apple’ın bu hamlesinin, şirketin NFT ya da kripto sektörüne doğru genişleme kararı olup olmadığı henüz bilinmiyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala