bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

Apple, Yeni Coinbase Wallet Güncellemesini Engelledi

apple yeni coinbase wallet guncellemesini engelledi

Teknoloji devi Apple’ın Blockchain teknolojisine karşı mesafeli olduğu biliniyor. Bu doğrultuda belirli uygulamaları mağazada tutan Apple, son Coinbase Wallet güncellemesini ise engellemeyi tercih etti.

Apple’dan Coinbase Wallet Kararı

Kripto para borsası Coinbase’in açıklamasına göre Apple, kullanıcıların iOS üzerinden NFT göndermesine izin veren özelliğin devre dışı bırakılmasını istedi. Özellik devre dışı bırakılana kadar Apple, uygulamanın son güncellemesini engelleyerek kullanıcıların bu özelliği kullanmasının önüne geçti.

apple yeni coinbase wallet guncellemesini engelledi 2

Coinbase tarafından yapılan paylaşımda, “Apple’ın iddiası NFT’leri göndermek için gereken gas ücretlerinin, gas ücretinin yüzde 30’unu alabilmesi için Uygulama İçi Satın Alma şeklinde ödenmesi gerekliliğidir.” açıklamasını yaptı.

Apple herhangi bir Blockchain işlemiyle ilgili gas ücretinin yüzde 30’unu almayı planlıyorsa, işletim sistemine şu anda iOS’nin desteklemediği bir web3 arayüzü entegre etmesi gerekiyor.

Coinbase tarafından yapılan açıklamada, “NFT’lerin ve Blockchain ağlarının nasıl çalıştığını anlayan herkes bilir ki Apple’ın istediği şey mümkün değildir. Apple’ın tescilli Uygulama İçi Satın Alma sistemi kriptoyu ve dolayısıyla web3’ü desteklemiyor. Bu yüzden denesek bile bir uyum yakalayamadık.” denildi. Son olarak MetaMask geliştiricisi ve eski bir Apple yazılım mühendisi olan Dan Finlay, Apple’ın bu tutumunu kınayarak uygulamayı çağ dışı bulduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala