bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,500.01 3.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.97 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 550.10 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502634 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454904 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150935 0.97%

Apple Kurucu Ortağı, Google ve Youtube’u Dava Etmeye Hazırlanıyor

apple kurucu ortagi google ve youtube u dava etmeye hazirlaniyor

Steve Wozniak, dünyanın her yerindeki mağdurları on milyonlarca dolarlık bir kripto para dolandırıcılığını kontrol etmediği gerekçesiyle YouTube’a dava açtı.

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak ve beraberindeki 17 kişi, Çarşamba günü yapılan duyuruya göre platformlarında “hediye” dolandırıcılıklarını kontrol etmediklerinden YouTube ve Google’a dava açıyor .

Yaptıkları şikayette dolandırıcılık sebebiyle “on milyonlarca doların kripto para birimi dolandırıcılığında kaybolduğu” iddia ediliyor.

Şikayetçiler şimdilerde Youtube’dan delil arıyor. Wozniak, görüntülerinin YouTube’da Bitcoin sahte hediyeleri için Elon Musk ve Bill Gates gibi diğer teknoloji girişimcilerinin yanında kullanıldığını belirtti. Ve tabi ki, kurbanlar paralarını geri alamıyor.

Şikayetçiler, hem YouTube hem de Google’a birkaç kez şikayet ettiklerini ancak yanıt almadıklarını söyledi. Aksine iki firmanın bilerek dolandırıcılara hedefli reklamlar sunarken, kâr ettiklerini iddia ediyorlar.

Wozniak:“YouTube bunu makul bir ölçüde durdurmak için hızlı bir şekilde hareket etseydi, şimdi burada olmazdık. YouTube gibi Google da algoritmalara güveniyor gibi görünüyor ve bu suç faaliyetlerinde hızlı bir şekilde özel yazılım gerektiren özel bir çaba gerektirmiyor.” dedi.

Twitter Yapabilirse Neden Youtube da Yapamıyor?

Steve Wozniak’ı temsil eden avukatlardan biri olan Joe Cotchett, geçen hafta bir Bitcoin dolandırıcılığı ile ilişkili hesapları kapatmak için hızlı hareket eden Twitter’a övgülerde bulundu: “Twitter, 130 ünlü hesaba yapılan büyük bir operasyonda, Bitcoin dolandırıcılığını bir günde engelledi. ”

Ancak YouTube bunu yapma konusunda yetersiz görünüyor:

“Kesin bir şekilde YouTube, Bitcoin dolandırıcılığının bilerek aylarca devam etmesine izin verdi, onu tanıttı ve hedefli reklamlar satarak ondan kazanç sağladı.”

Hukuk firmasının bir diğer ortağı olan Brian Danitz, dolandırıcılıkların çok geniş olduğunu ve tüm coğrafyalardan kullanıcıları etkilediğini söyledi.

“Bitcoin sahte hediye dolandırıcılıklarının YouTube’daki kapsamı çok geniş ve hâlâ devam ediyor. Bu şikayetler; ABD, İngiltere, Kanada, Japonya, Malezya, Çin ve tüm Avrupa’yı kapsıyor.” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala