bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,500.01 3.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.97 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 550.10 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502634 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454904 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150935 0.97%

Apple, AR Konusunda Beklentileri Artırmaya Devam Ediyor

Apple AR Konusunda Beklentileri Artirmaya Devam Ediyor

Metaverse sektörü, içerisinde Blockchain, NFT, GameFi ve AR/VR gibi birçok teknolojiyi barından oldukça önemli bir alan. Şirketlerin de bu alanda yoğun bir çalışma içerisinde olması, sektörün vizyonu açısından oldukça olumlu bir etken olarak görülüyor. Elbette bu şirketler arasında Apple da yer alıyor. Hâli hazırda AR ve VR teknolojilerinde ürünleri ve çalışmaları olan Apple, metaverse de göz kırpıyor. Son olarak Apple’ın CEO’sunun kısa bir süre önce verdiği röportaj, Apple tarafından metaverse beklentilerini alevlendirdi.

Apple, AR Konusunda Beklentileri Artırmaya Devam Ediyor

Apple CEO’su Tim Cook: Heyecan Verici Şeyler Olacak, Bizi Takip Edin

Apple uzun bir süredir AR konusunda ürünler geliştirmeye devam ediyor. Şirketin sunduğu verilere göre Apple şu anda 14.000’in üzerinde AR kit uygulamasına sahip. Şirket geliştirdiği birçok cihaz ile AR teknolojisi entegre etmeye devam ediyor. Tüm bu ürünlerin yanı sıra bir süredir konuşulan AR/VR birleşimi ürün için ise çalışmalar hızlanmışa benziyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, kısa bir süre önce verdiği röportajda çok fazla detay vermese de yeni ürünler hakkında heyecanını gizleyemedi:

“Alandaki fırsatlar konusunda daha fazla heyecanlanamazdım. Bizi izlemeye devam edin, size neler sunabileceğimizi göreceksiniz”

Apple’dan ile Metaverse Hamlesi Gelir mi?

Apple hâlihazırda resmi olarak metaverse odaklı bir açıklama yapmadı. Ancak şirketin metaverse’e göz kırpan birçok ürün ve açıklaması bulunuyor. Kısa bir süre önce Apple’ın CEO’su Tim Cook’un metaverse alanında potansiyel gördüklerini ve buna göre yatırım yaptıklarını söylemişti.

Her ne kadar resmi bir açıklama yapılmasa da yakın zamanda Apple’ın AR/VR birleşimini sunan yeni bir ürün tanıtması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala