bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,519.02 3.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.50 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 550.35 2.92%
solana
Solana (SOL) $ 140.43 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503576 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454531 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150922 1.52%

ANZ Bank Stablecoin “A$DC” Fireblocks İle Başladı

anz bank stablecoin adc fireblocks ile basladi2

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu ANZ Bank Stablecoin olarak Avustralya dolarına sabitlenmiş bir kripto para yaratıyor. Banka, kripto saklama kuruluşu Fireblocks ile işbirliği yaptı.

ANZ Bank’ı bu hamlesi ilk kez büyük bir bankanın stablecoin yaratılmasına dahil oluşu oldu. Yeni stablecoin, A$DC (“A dolar DC” olarak telaffuz edilir) olarak adlandırılacak.

Milyarder Smorgon ailesinin yatırım şirketi Victor Smorgon Group‘un dijital varlık fonu yöneticisi olan Zerocap, süreçte aktif olarak yer aldı. Pilot işlem, Zerocap’a 10 dakika içinde 30 milyon dolar göndermesine izin verdi.

ANZ Bank Stablecoin “A$DC” İçin Kurumsal Müşteriler Öncelikli

ANZ, Avustralya doları stablecoin’e olan talebin artmasını bekliyor. Daha fazla yatırımcının gerçek dünya varlıklarının dijital versiyonlarını satın almaya ve bunları blockchain teknolojisinde takas etmeye çalışması öngörülüyor.

ANZ Bankacılık Hizmetleri Portföy Lideri Nigel Dobson bir basın açıklaması yaptı. Dobson, “Dijital varlık ekonomisinin hızlanmasını ve temel bir unsurun dijital Avustralya doları olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“ANZ tarafından ihraç edilen bir Avustralya doları stablecoin, müşterilerimizin dijital ekonomiye güvenli ve güvenli bir geçit bulmalarını sağlamanın ilk adımıdır”.

Nigel Dobson

Fireblocks CEO’su Michael Shaulov da yaptığı açıklamada, daha fazla bankanın ANZ’nin liderliğini takip etmesini beklediğini söyledi.

A$DC başlangıçta kurumsal müşterilere pazarlanacak. Daha sonra bir Avustralya kripto borsasında perakende satışa sunulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala