bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,519.02 3.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.50 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 550.35 2.92%
solana
Solana (SOL) $ 140.43 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503576 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454531 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150922 1.52%

Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı Hack’lediğini İddia Etti

anonymous rusya merkez bankasini hackledigini iddia etti

Uluslararası bilgisayar korsanlığı kolektifi Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı hack’lediğini iddia etti. Grup, bankayı “önümüzdeki 48 saat içinde ‘gizli anlaşmalar’ içeren 35.000 dosyayı” yayınlamakla tehdit etti.

Gruba ait olduğu düşünülen bir Twitter hesabından yapılan paylaşım gündeme bomba gibi düştü. Geçen ay İsviçre Bankası Credit Suisse‘te meydana gelen veri sızıntısında 30 bine yakın müşterinin işlem bilgileri ortaya dökülmüş ve banka açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Anonymous ayrıca, Rusya’nın medya düzenleyicisi Roskomnadzor ve Rus istihbarat ve güvenlik servisi FSB’ye benzer siber saldırılar düzenledi. Grup görünüşe göre, son dönemde kripto alanına kadar varan yaptırımlar nedeniyle banka oldukça zor zamanlardan geçiren bankayı hedef aldı.

Anonymous Rusya Merkez Bankası’nı Hack’ledi Devamı Gelebilir

Bu haftanın başlarında Anonymous, Rusya‘da faaliyet göstermeye devam eden Batılı şirketleri tehdit etti. Twitter hesabı dün, şirketlerin “Rusya’dan ‘çekilmek’ için 48 saatleri olduğunu veya başka saldırıların hedefi haline gelmekle karşı karşıya olduklarını” bildirdi.

Aynı hesap bir başka açıklamasında, Rus hükümetinin web sitelerine ‘benzeri görülmemiş saldırılar başlattığını’ duyurdu. Grup, “#OpRussia” adını verdikleri siber saldırı kampanyasında saldırı kapasitelerini iki katına çıkaracağını açıkladı.

Bu arada, son günlerde merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina‘nın geleceği hakkında spekülasyonların arttı. Nabiullina, Rusya Merkez Bankasının kriptoya karşı aldığı pozisyonda Maliye Bakanı ile birçok kez ters düşmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala