bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,887.85 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,038.54 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 549.32 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 137.36 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498008 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448832 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148506 1.03%

Ankr Ağ Geçiti Ele Geçirildi, Polygon ve Fantom Etkilendi

Ankr Ağ Geçiti Ele Geçirildi Polygon ve Fantom Etkilendi

Blockchain sektörünün en önemli konularından birisi de şüphesiz güvenlik. Milyarlarca dolarlık yatırımların bulunduğu bu projelerde yaşanabilecek en ufak saldırı, yatırımcıların oldukça büyük zararlar görmesine neden olabilir. Son olarak Ankr, Fantom ve Polygon ağlarını kapsayacak şekilde RPC uç noktalarını etkileyen bir DNS saldırısına maruz kaldı.

Bilgisayar Korsanları Polygon ve Fantom için Ankr Ağ Geçitini Ele Geçirdi

Ankr projesinin temel amacı, Web3’e kolay erişim sağlamak ve Blockchain altyapılarında verimliliği artmak olarak tanımlanabilir. Stake, yönetişim, ödemeler ve merkeziyetsiz uygulama oluşturma için kullanılabilen Ethereum tabanlı bir token’ı olan ANKR tarafından desteklenmektedir. Ankr, staking ve geliştirme için 40’tan fazla Blockchain protokolünü desteklemektedir.

Son olarak yaşanan bu DNS saldırısı, Polygon’un Baş Bilgi Güvenliği Sorumlusu Mudit Gupta tarafından paylaşılan bir tweette, Polygon ve Fantom için uç noktalarda bir alan adı sistemi (DNS) çalıntısına maruz kaldığı açıklandı.

Bununla birlikte ele geçirme sonrası yapılan incelemelerde kullanıcıları cüzdan tohum cümleciklerini sağlamaları için kandırmaya yönelik bir girişim gibi olduğu belirtildi. Ek olarak iki ağın da kullanıcılarından, sorun giderilirken diğer düğüm sağlayıcılarını kullanmaları istendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala