bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Anket: Türkiye NFT Kavramı Hakkında Bilgi Sahibi

NFT kacamaklari

NFT kavramı hızlı bir şekilde benimsenmeye devam ediyor. Son olarak Kaspersky, bireylerin blok zinciri aracılığıyla tokenize edilen dijital varlıklar hakkında ne düşündüğünü ortaya koymak için bir araştırma yaptı. Yapılan ankete göre; Türkiye’den katılanların yüzde 70’i NFT kavramı hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Ancak NFT’leri duyanların yüzde 24’ü bunlar hakkında hiçbir şey bilmediğini belirtti.

NFT’ler Türkiye’de İyi Tanınıyor

Kaspersky tarafından yapılan ankette NFT’leri duyanların üçte biri bu teknolojinin dijital alanda spekülasyon yapmak için kullanıldığını düşünürken, yüzde 17’si NFT’nin insanları çevrimiçi ortamda dolandırmak için kullanılan bir teknoloji olduğu görüşünü paylaşıyor.

Bununla birlikte katılımcıların yüzde 74’ü NFT’nin dijital varlıkların ticareti için yeni ve geleceğe dönük bir yol sunabileceğini düşünüyor, yüzde 65’i dijital varlıkların benzersizlik sağlayabileceğine ve fikri mülkiyete atıfta bulunabileceğine inanıyor.

Ekran Resmi 2023 03 28 12.07.10

Kaspersky Teknik Uzmanlık Başkanı Emad Haffar, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

NFT’ler günümüzün gözde konuları arasında, ancak insanlar NFT piyasasında dolandırıcılık girişimleriyle karşı karşıya kalabilir. Kullanıcılardan bu konuyla ilgili herhangi bir haber veya spekülasyon söz konusu olduğunda dikkatli olmalarını istiyoruz.

Ayrıca NFT sahipleri, diğer İnternet kullanıcıları gibi kimlik avı, kötü amaçlı yazılım saldırıları ve çevrimiçi dolandırıcılık gibi farklı siber tehditlerle karşılaşabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala