bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Anket: Amerikalılar Dijital Dolara Isınıyor

Anket Amerikalilar Dijital Dolara Isiniyor 1

Genesis Mining’e göre, ABD’de dijital dolara ilgi duyan Amerikalıların yüzdesi geçen yıl neredeyse iki katına çıktı.

Ankete katılan Amerikalıların yaklaşık %25’i ABD doları yerine dijital bir dolar istiyor. Bu oran hâlâ azınlıkta olsa da, puan 2019 anketinde görülenden iki kat daha fazla. Genesis Madencilik anketi aynı zamanda finansal bilgi ve banka algılarını da örnekledi.

Resmi ve hükümet destekli bir ABD dijital doları, bu yılın başlarında ve yaz boyunca Kongrede yaşanan bazı gevezeliklere rağmen hala uzak bir olasılık gibi görünebilir, ancak yeni bir anket Amerikalıların en azından bu fikre yaklaştığını gösteriyor.

Ankete göre, ankete katılanların yaklaşık %25’i ABD’nin doları dijital bir dolarla değiştirmesi gerektiğine inanırken, yaklaşık %15’i bunu bilmediğini söyledi  ve %60’ı da hayır dedi. Hala bu inanca sahip bir azınlık olsa da, Genesis Mining’in 2019 anketindeki aynı soruya evet yanıtı veren %13,3’ün neredeyse iki katı.

Ayrıca, yanıt verenlerin %48,3’ü ABD’nin 100 yıl içinde fiziksel parayı kullanmaya devam edeceğine inanmadıklarını söylerken, yalnızca %26,8’i evet cevabını verdi. Ek olarak, ankete katılanların %87,3’ü Bitcoin ve kripto para birimini duyduklarını söyledi ve ayrı bir soruda %35’i kripto paraların potansiyeli olabilecek ilginç bir fikir olduğunu ancak dijital dolar için erken olduğunu söyledi.

Anket ABD doları ve Federal Rezerv’in bugün gerçekte nasıl çalıştığını anlamada bir uçurum olduğunu gösteriyor. Örneğin, ABD dolarının neyle desteklendiği sorulduğunda, ankete katılanların %28,5’i altın cevabını verdi – ancak dolar 1971’den beri altına bağlı değil. Daha fazla ABD doları yaratmaktan kimin sorumlu olduğu sorulduğunda ise yanıtlayanların sadece %58,8’i doğru bir şekilde Federal Rezerv’in sorumlu olduğunu söyledi.

Kısacası, anketin sonuçlarına göre, Amerikalılar görünüşe göre bankaları seviyorlar. Kongre’den ve medyadan her şeyden çok nefret ediyorlar ve kademeli olarak merkezi bir dijital dolar ve paranın sonu fikrine ısınıyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala