bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

Animoca Brands’ın Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

animoca Brands yatirimlari

Bu yazımda Animoca Brands’ın 2023 yılının ilk çeyreğinde kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Animoca Brands, 2014 yılında Yat Siu ve David Kim tarafından kurulan Hong Kong merkezli bir oyun yazılımı şirketi ve risk sermayesi şirketi. Başlangıçta mobil oyun sektörüne odaklanan Animoca Brands 2018 yılıyla birlikte yönünü blockchain oyunlarına ve NFT’lere çevirdi.

Animoca Brands gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Animoca Brands 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Animoca Brands 10 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- MoviePass

MoviePass, Inc. bir Amerikan abonelik tabanlı bir sinema bileti platformu. MoviePass kullanıcıları aylık ücret karşılığında günde bir sinema bileti almalarına olanak sağlayan bir hizmet. MoviePass 2011 yılında başlatıldı. Şimdilerde ise Web3 alanında faaliyet gösteriyor.

MoviePass, 12 Ocak’ta Animoca Brands liderliğinde tohum yatırım turuna çıktığını duyurdu.

MoviePass, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Intella X (IX)

Intella X, Güney Koreli oyun firması Neowiz tarafından Polygon ortaklığında geliştirilen bir oyun platformu. Intella X kendisini insanların kripto paralarla tanışmasını kolaylaştıran ve web3’teki kullanıcı deneyimiyi iyileştiren yeni nesil oyun platformu olarak tanımlıyor. 

Intella X, 16 Ocak 2023’te Animoca Brands ve diğer yatırımcılardan 12 milyon dolar topladı. 

Intella X, GameFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Superplastic

Superplastic, dünyaca ünlü sanatçılardan ve influencer’lardan oluşan bir liste oluşturan ve yöneten küresel bir eğlence markasıdır. Superplastic’in iş ortakları arasında Gucci gibi Fortnite gibi önde gelen platformlar yer alıyor. Superplastic, dijital ve fiziksel kesişiminde birçok işbirliği bulunuyor. Superplasctic, lüks sanat oyuncakları, müzik, moda ve Web3 alanlarında lider konumda.

Superplasctic, 15 Şubat’ta Animoca Brands‘in de katıldığı Seri A yatırım turunda 20 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Amazon Alexa Fund liderlik etti ve Galaxy, Sony Financial Ventures, GV Google Ventures gibi önde gelen risk sermayedarları da yer alıyor.

Superplastic, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- EthSign

EthSign, Web3 altyapısı üzerinde Ethereum, Filecoin ve IPS teknolojisi kullanılarak geliştirilmişmerkezsiz fikir birliği tabanlı bir elektronik mutabakat imzalama uygulamasıdır.

EthSign, 20 Şubat’ta Animoca Brands‘tan yatırım aldı.

EthSign, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Polyhedra Network

Polyhedra, web2 ve web3 sistemleri arasında varlık transferlerine olanak sağlayan bir zkBridge köprüsüdür. Polyhedra Network, sıfır bilgi kanıtı (zerzero-knowledge proof) kullanarak çeşitli altyapı uygulamaları geliştiriyor.

Polyhedra Network, 21 Şubat’ta Animoca Brands‘in de katıldığı yatırım turunda 10 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Binance Labs liderlik etti ve Polychain Capital de katıldı.

Polychain Capital, blockchain altyapısı kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- Nuqtah

Nuqtah, Suudi Arabistan merkezli bir NFT pazaryeri. Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile Yatırım Bakanlığı tarafından lisanslanan ilk NFT Pazaryeri olan Nuqtah, Web3 alanının bölgeye sunduğu yeni fırsatların kilidini açmayı hedefliyor. Nuqtah, bireylerin ve kurumların karmaşık blockchain altyapıları yerine kendi platformunu kullanarak kolaylıkla NFT oluşturmasına olanak sağlıyor. 

Nuqtah, 15 Mart 2023’teki tohum yatırım turuna Animoca Brands ve Polygon Funds katıldı. 

Nuqtah, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- OP3N

2021 yılında EST Media Holdings’in bünyesinde kurulan OP3N, Web2 ve Web3’ün en iyilerini sohbet, ticaret, topluluk ve benzersiz deneyimleri bir sohbet SuperApp’inde birleştiren bir platformdur. OP3N, NFT’lerin yaratılmasından basımına ve topluluk oluşturmaya kadar tüm süreçlerini entegre eden süper bir uygulama.

OP3N, Animoca Brands’in de aralarında yer aldığı yatırımcılardan 100 milyon dolar değerlemeyle 28 milyon dolar yatırım aldı.

OP3N, sosyal medya kategorisinde faaliyet gösteriyor.

8- Gryfyn

Gryfyn, Animoca Brands ve Hex Trust ortaklığında kurulan bir girişim. Animoca Brands şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Gryfyn, herkesin her yerden NFT’lere ve kripto para birimlerine erişim sağlamasına olanak sağlayan NFT odaklı bir cüzdan. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar Gryfyn’i etkinliklerle, eğlenceyle ve birbirleriyle etkileşim kurmak için dijital bir pasaport olarak kullanıyor.

Gryfyn, 21 Mart’ta Animoca Brands‘in de katıldığı yatırım turunda 7,5 milyon dolar finansman topladı.

Gryfyn, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

9- Particle Network

Particle Network, tüm Web3.0 uygulamalarının geliştirilme süreçleri için araçlar ve hizmetler sağlıyor. API entegrasyonu sayesinde, geliştiriciler bu işlevleri birkaç adımda uygulayabilirler.

Particle Network, 24 Mart’ta Animoca Brands‘ın da katıldığı yatırım turunda 7 milyon dolar topladığını duyurdu.

Particle Network, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

10- Narwhal Finance (NAR)

Narwhal Finance, sentetik varlıklar aracılığıyla tüm varlık sınıflarının kaldıraçlı ticaretine olanak tanıyan merkezsiz sürekli vadeli işlemler borsasıdır.

Narwhal Finance, 24 Mart’ta Animoca Brands liderliğindeki finansman turunda 1 milyon dolar topladı.

Narwhal Finance DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala