bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 1.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.93 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 557.61 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501526 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151686 1.07%

Anakronik NFT’ler

Cem Güventürk’ün sunumuyla gerçekleşen “Sanatın NFT Hali” programının yeni bölüm konuğu Hayati Evren oldu. Hayati Evren ile birlikte fiziksel ve dijital sanat arasındaki farkların ne olduğu konuşuldu. Ayrıca NFT serüveninin nasıl şekillendiğini anlattı.

İlk NFT’si Satıldığında Ne Hissetti?

Cem Güventürk, Hayati Evren’e NFT’nin ne olduğunu ve ne zaman tanıştığını sordu. Hayati Evren ise NFT’yi şu şekilde cevap verdi:

NFT ile geçen sene mart ayında kazara tanıştım. Biri DM’den ‘abi NFT’yi ne zaman gireceksin’ yazmış sonrasında Google’dan NFT’nin ne olduğuna baktım. Daha sonra bir ay boyunca bunu araştırdım. Ne olduğunu, altyapısını iyice araştırdım. NFT ile tanışmam bu şekilde oldu.

Cem Güventürk, “Sen işlerini anakronik olarak tanımlıyorsun. Peki anakronik NFT nedir?” şeklinde bir soru sordu. Evren ise şu şekilde yanıt verdi:

Aslında çok basit bir matematiği var. Olacak şey ile olmayacak şeyi yan yana getirebilmek. Yani iki farklı şeyi bir araya getirmek. İki farklı dönemi, zamanı, mekanı yan yana getirmek. Bunu estetik şekilde sunmak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala