bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Amber Group, Wintermute Hack’inin Kolaylığını Gösterdi

Amber Group Wintermute Hackinin Kolayliğini Gösterdi

Kısa bir süre önce sizlerle Profanity kaynaklı olarak 160 milyon dolarlık zarara uğrayan Wintermute‘u paylaşmıştık. Kullandığı özel adres dizisi sebebiyle varlıkları çalınan projeyi bu sefer de Amber Group ele aldı. Bu saldırının çok basit bir şekilde yapılabileceğini gösteren Amber Group, bu tarz olayların yaşanmaması için konuyu detaylandırdı.

Amber Group, Wintermute Hack’inin Ne Kadar Kolay Gösterdi

Profanifty basit bir tanımı ile özel adres dizileri oluşturmanıza ve kullanmanıza yarayan bir protokol. Wintermute ise adres dizileri başında özel olarak 0 ekleyerek işlem ücretlerini düşürmeyi hedeflemiş ve bu protokolden mağdur olmuştu. Amber Group ise bu saldırının aslında ne kadar basit bir şekilde yapılabileceğini gözler önüne serdi.

Amber Group, saldırı senaryosunu yeniden oluşturdu. Konu hakkında yayımladığı case raporunda ise “Web3 genelinde saldırı alan skalasının daha iyi anlaşılmasına” yardımcı olabileceğini belirtti. Amber Group, 11 saatten kısa süren ön kurulumdan sonra hack’i 48 saatten daha kısa bir sürede yeniden oluşturabildi. Şirket, araştırmasında 16 GB Ram’e sahip bir Macbook Pro M1 modelini kullandı. Amber Group, bunun çok daha hızlı bir sistem olduğunu ve hack için tahmin edilenden daha düşük bir ekipman kullandığını belirtti.

Son olarak bir analistni yaşanan saldırının içeriden birinin yatımı ile yaşandığını öne sürdüğünü, ancak bu Wintermute tarafından reddedildiğini hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala