bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,298.23 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.44 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 560.43 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.80 2.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506149 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471852 3.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153348 1.18%

Amazon’un Yağmur Ormanları NFT Oluyor

Amazonun Yağmur Ormanlari NFT Oluyor

Blockchain teknolojisinin benzersiz özelliklerinin en öne çıkan ürünlerinden birisi olan NFT‘ler, sadece kâr elde etmek için değil, bir amaç uğruna bazı fikirleri temsil etmek için de kullanılıyor. Örneğin World of Women gibi eserler işin sadece maddi yönü ile değil temsil ettiği fikirle de öne plana çıkıyor. İşte tam olarak bu fikirlerden birisine sahip olmayı planlayan Nemus adlı şirket, Amazon Ormanları’nda sahip oldukları bölgeleri NFT olarak satışa sunmayı planlıyor.

Amazonun Yağmur Ormanlari NFT Oluyor 1

Amazon’un Yağmur Ormanlarını NFT Olarak Alabileceksiniz

Nemus adlı şirket, şu anda sadece 158 mil kare (yaklaşık 410 kilometre kare) yağmur ormanına sahip, ancak şirket NFT’lerin satışlarından elde edilen nakitin bir kısmını ek arazi satın almak ve orman restorasyon projelerini finanse etmek için kullanmayı planlıyor.

Şirketin yayımladığı Lightpaper‘ı incelediğimiz şu iki husus dikkat çekiyor. Birincisi, şirketin “Nasıl Çalışır?” bölümünde yer alan NFT gelirinin nasıl kullanılacağı açıklaması. Yapılan açıklama şu şekilde:

“NFT’lerden yapılan satışların bir kısmı arazinin satın alınması için ödeme yaparken, kalan gelir Nemus hazinesinde saklanır. Hazine daha sonra arazideki ekonomik ve sosyal faaliyetler için uygulamayı finanse etmek için kullanılır.”

Bir diğeri ise NFT’lerden elde edilecek gelirin ormanın bakımları ve eksikleri için kullanılacağının söylenmesi:

“Yağmur ormanlarını koruma araçları tarihsel olarak sınırlı. Eski yollar artık çalışmıyor. Nemus sizi, bunu düzeltecek bir Muhafız nesline katılmaya davet ediyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala