bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Altın Tahtını Kripto Paralara Kaptırdı!

Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Melis Hazal Karagöz’ün Kapital‘de bu haftaki konuğu konuğu Cenk Akyoldaş oldu. Cem Akyoldaş genel bir 2021 değerlendirmesinde bulundu. Bu değerlendirmenin yanında 2022’in ilk çeyreğinde kripto dünyasında yatırımcıları bekleyen durumları genel bir çerçevesini çizdi.

Neler Konuşuldu?

Melis Hazal Karagöz, Cenk Akyoldaş’a ” Dolar çok ciddi bir düşüş yaşadı. Peki dolarda son durum nedir?” şeklinde soru yöneltti:

Cenk Akyoldaş “Özellikle dolar tarafına baktığımız zaman ciddi bir düşüş gözlemliyoruz. Pazartesi akşamından bu yana bir geri çekilme ile karşı karşıyayız. Herkes bir ne oluyor noktasında hareket ediyor. Özellikle resmi biraz geri sarıp bugünlere nasıl geldiğini de değerlendirmemiz gerekiyor. Ne oldu da bunlar yaşandı? Şimdi ne oluyor? diye düşünüp bulmamız gerekiyor. Geçtiğimiz sene hatırlarsanız 2020 6 Kasım tarihinde, Merkez Bankası’nda olan değişiklikle beraber sıkı bir para politikası sistemi başlatılacaktı. Bu programda enflasyon ile mücadele edileceği söylenmişti. Bu arada dolar ve TL ciddi kırılmalar yaşanmıştı. O dönemde önden yüklemeli bir faiz artırımı yaşamıştık” dedi.

Melis Hazal Karagöz, Cenk Akyoldaş’a “Değişen bu politika veya değişen başkan seçimlerinin uyguladığı politikalar mı bu zemini oluşturdu?” diye sordu:

Cenk Akyoldaş “Öncelikle piyasalar kendisine bir yön arıyor. Genellikle bir figür arıyor ve bununla beraber başkanlar değiştikçe politikalarda değişiyor. Sonuçta bir de üst bir figür var oda Cumhurbaşkanımız. Şimdi burada olan söylemlerin değişmesi ile birlikte tabii ki politikalardaki değişiklikler de gözlemleniyor. Ayrıca belirtmek gerekirse
altyapının düzelmesi için de belirli başlı yatırımlara ihtiyaç var yatırımların gerçekleşmesi için de finans ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala