bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Almanya’nın Yeni Hükümeti Kripto Konusunu Ele Aldı

almanyanin yeni hukumeti kripto konusunu ele aldi

Yeni Almanya Hükümeti, ülkenin kalkınmasında destek olacağını düşündüğü kripto para ve Blockchain konularını da içeren bir koalisyon anlaşması sundu. Anlaşma önümüzdeki 4 yılı kapsıyor ve Blockchain dönüşümüne odaklanıyor.

Açıklanana göre “trafik ışığı” koalisyon hükümeti, merkez sol Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller Partisi ve iş dostu Hür Demokratlardan (FDP) oluşuyor.

Ek olarak Anlaşmadaki bazı politikalar arasında 2030 yılına kadar kömür kullanımını aşamalı olarak durdurmak ve dijital bir devlet yaratma ile kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi için yeni stratejiler geliştirme sözü yer alıyor.

almanyanin-yeni-hukumeti-kripto-konusunu-ele-aldi

Almanya Kripto ve Blockchain’e Odaklanacak

177 sayfalık belgede, yeni finansal yeniliklerden, kripto varlıklardan ve iş modellerinden kaynaklanan fırsatlar ve risklerle ilgili yeni bir dinamiğe ihtiyaç olunduğuna değinilmiş durumda. 

FDP’den Frank Schäffler’in ifade ettiği üzere, anlaşmadaki dikkate değer bir paragraf ise tokenize edilmiş hisse senetlerinin ihracına izin verme hükmü.

Belgede, “Dijital finansal hizmetler sorunsuz çalışmalı, bu nedenle yasal çerçeveyi ve elektronik menkul kıymet ihracını hisse senetlerini de içerecek şekilde genişletme olasılığını oluşturacağız” ifadeleri yer almakta.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala