bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,610.31 1.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.98 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.80 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499722 0.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471118 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152712 1.25%

Almanya Bitcoin Node Sayısında ABD’yi Geçti

Almanya Node

Bitnodes’un sağladığı veri analizine göre Almanya ilk kez ABD’den daha fazla Bitcoin Node çalıştırıyor.

Bitnodes’un verilerine göre dünya çapında 10.000’den fazla aktif Bitcoin Node’u mevcut ve bunlardan 1833’ü Almanya’da.

Listede 1821 Node ile ABD ikinci sırada yer alırken onu 549 Node ile Fransa takip ediyor. Çin’de ise madencilik yasaklamaları sonrası sadece 152 Bitcoin Node’u var.

Bu sayılar oldukça önemli çünkü Almanya’nın nüfusu ABD’den dört kat daha az, ekonomisi beş kat daha küçük olmasına rağmen ABD’yi geçmeyi başardı.

Tabii bu Node’lar bodrumunda Bitcoin ile oynayan bir gençlerden Coinbase gibi küresel firmalara kadar değişebileceğinden, bu Node’ların nasıl ağa dahil olduğu tam olarak belli değil.

Yine de Almanya’nın yeterince takdir edilmeyen bir kodlama merkezi olduğu, kısmen de çok sayıda Amerikalı leet kodlayıcısının güçlü gizlilik yasaları nedeniyle ülkeyi üs olarak seçmesi nedeniyle bu artış mümkün gözüküyor. Öyle ki Almanya 7700 kayıtlı üyesiyle Avrupa’nın en büyük bilgisayar korsanları derneği olarak tanımlanan Chaos Computer Club’a (CCC) ev sahipliği yapıyor.

Tabii ki bunlara ek olarak, Bitcoin çekirdek geliştiricileri de dahil olmak üzere epeyce Blockchain kodlayıcıları da var. Bu ve benzeri sebepler Almanya’nın ABD’yi geçmesinde etken olmuş olabilir.

Bitcoin ABD

ABD’nin Madencilik Regülasyonları

Bununla birlikte, başka bir sebep ise, yasa yapıcı organlar tarafından son zamanlarda madencilik ve kripto varlık faaliyetleri üzerinde sağlanan baskı ve belirsizlik olabilir.

Avrupa’daki siyasi ortam ABD’ye kıyasla çok daha serbest ve liberal durumda. Ek olarak girişimci Almanlar devletten korkmadan yerlerini açıklamakta özgürler. Bu nedenle, şu anda gerekli koşullar açısından en rahat olan ülkenin, çoğu Bitcoin Node’unun çalıştırıldığı yer olması şaşırtıcı değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala