bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Alman Yetkililer, FBI’ın Yardımıyla Yaklaşık 30 Milyon Dolarlık Bitcoin Ele Geçirdi

alman yetkililer fbi in yardimiyla yaklasik 30 milyon dolarlik bitcoin ele gecirdi

Almanya, Dresden’de Başsavcılık Ofisi bu hafta,  yasadışı olarak film ve TV şovları yayınlamak sebebiyle kapatılmış bir merkezin operatöründen 25 milyon Euro’dan fazla (yaklaşık 30 milyon dolar) Bitcoin ve Bitcoin Cash ele geçirildiğini açıkladı.

Movie2K.to adlı web sitesi 2008’den 2013’e kadar işletildi ve korsan filmler ve TV bölümleri için yaklaşık 880.000 akışa ev sahipliği yaptı. Açıklamaya göre operatörler, bu süre zarfında yaklaşık 22.000 Bitcoin tutarında olan fonları, çevrimiçi reklamcılık ve “abonelik tuzakları” aracılığıyla aldı ve kullanıcıların, daha sonra kurtulmak için mücadele ettikleri yanıltıcı ücretli üyelikleri başlattı.

Ancak, bu yazıdan itibaren yaklaşık 262 milyon dolar değerinde olan bu büyük Bitcoin miktarı artık tam olarak mevcut değildi. Site operatörleri, 2013-2016 yılları arasında gayrimenkul üzerinde önemli miktarda fonu harcadıklarını iddia etti.

Geçen Kasım ayında, Alman yetkililer web sitesini incelerken iki kişiyi tutukladı: bir programcı ve bir emlak girişimcisi. Her ikisi de suçlarını kabul ettiler ve başka bir site operatörüne karşı yetkililerle işbirliği yapıyorlar.

Duyuru, programcının gönüllü olarak 25 milyon Euro’yu “savcı tarafından hasarın onarılması nedeniyle soruşturması sırasında” teslim ettiğini belirtti.

FBI, Almanya Federal Kriminal Polis Bürosu tarafından sağlanan yardımla Bitcoin’lerin bulunmasına yardımcı oldu.

TorrentFreak , Movie2K.to’nun canlı yayında son derece popüler olduğunu, Mayıs 2013’te kapatılmadan önce Almanya’nın en çok ziyaret edilen 19. site olarak sıralandığını bildirdi.

Bu web sitesi o zamandan beri Danimarka, Avusturya ve İngiltere gibi ülkelerde İnternet servis sağlayıcıları tarafından büyük ölçüde engellenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala