bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Alibaba, AR Gözlük Şirketi Nreal’a 60 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

alibaba ar gozluk sirketi nreala 60 milyon dolarlik yatirim yapti

Bilindiği üzere metaverse kavramının hızla gelişme kaydetmesi ile beraber birçok şirket bu alanda yerini almaya çalışıyor. Özellikle Çinli teknoloji devleri de bu alandaki çalışmalarını hızlandırmış durumda. Tencent’ten Alibaba’ya kadar Çinli teknoloji devleri metaverse dünyasına girmeye çalışıyor. Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Alibaba da artırılmış gerçeklik gözlüğü üreticisi Nreal’e 60 milyon dolarlık bir yatırım turuna öncülük etti.

Alibaba’dan AR Gözlük Şirketi Nreal’a Yatırım

Çinli teknoloji devleri metaverse temasına girmenin yollarını ararken, Alibaba’nın artırılmış gerçeklik gözlüğü üreticisi Nreal’e 60 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

AR Gözlük Şirketi Nreal, 60 milyon dolarlık turun araştırma ve geliştirme yatırımlarını artırmak ve bu yıl Çin dahil olmak üzere yeni pazarlara genişlemeyi hızlandırmak için kullanılacağını söyledi.

Alibaba’nın Nreal’e yaptığı yatırım, girişimin diğer yatırımcılarıyla yaptığı çalışmalar göz önüne alındığında, ikisi arasında bir işbirliğine işaret edebilir. Örneğin, Nreal ve Nio geçen yıl elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış AR gözlüklerini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala