bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

Aklanan Kripto Paraların Yüzde 75’i Tornado Cash İmzalı

Aklanan Kripto Paralarin Yuzde 75

Kripto paralar devasa bir potansiyele ve oldukça hızlı büyüyen bir sektör. Bu noktada iyisiyle kötüsüyle birçok aktörün yer aldığı trilyon dolarlık bir alan söz konusu olduğunda, yaşanan olayların boyutu da büyük oluyor. Yayımlanan yakın tarihli bir rapor, kısa bir süre önce ABD Hazine Bakanlığı‘nın kara listeye alınan Tornado Cash‘in etkisini gözler önüne serdi.

Aklanan Kripto Paraların Yüzde 75'i Tornado Cash İmzalı

Aklanan Kripto Varlıkların Büyük Bir Çoğunluğu Tornado Cash Üzerinden Geçti

En basit anlatımı ile bir kripto adres karıştırıcısı olan Tornado Cash, kendisine yollanan varlıkları, havuzlarında tuttuğu likidite ile birlikte akıllı sözleşmeleri kullanarak hash’ler. Bu noktada çoklu adres protokolü uygulayan Tornado Cash, yatırılan para ile bir karma kodu yaratır, bu kod (daha basit anlatımı ile yatırımcının yatırdığı taahhüt) fon sahibini tanımlar. Para çekimi ve kullanıcı anonimliği korumak adına bu karmanın işlem sırasında girilmesi gerekir.

Bu protokolün sağladığı anonimliği kullanan kötü aktörler, çaldıkları varlıkları aklamak ve izini kaybettirmek için uzun zamandır kullanıyor. Öyle ki SlowMist tarafından yayımlanan bir rapora göre şimdiye kadar çalınan varlıkların yüzde 74.7‘si Tornado Cash üzerinden geçti. Geri kalan yüzde 23.7 çaldığı bu varlıkları cüzdanlarında tutmaya devam ederken, sadece yüzde 1.5’i bu varlıkları borsalara aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala