bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

Ahbap ve Türk Kızılay’dan Dijital Destek Kartları

ahbap ve turk kizilaydan dijital destek kartlaridssf

Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem ülke çapında bir yardım seferberliği yarattı. Özellikle ülkemizde birçok ünlü isim yaptıkları bağışlar ile gündeme geldi. Dün birçok kripto para şirketi Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem için destek vereceklerini açıkladı. Yapılan bağışlar beraberinde bir kargaşayada neden oldu. Deprem bölgesinde her ne kadar dernek ve STK’lar güvenilir mecralardan IBAN ve bağış bilgilerini paylaşsa da internette konuyla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği de yaşanıyor.

Bu kargaşalar devam ederken, Trendyol’un “Sepette İyilik Ürünü” olarak etiketlenen Dijital Destek Kartları’nın arasına Türk Kızılay ve Ahbap’ın deprem bölgesine yardım amaçlı oluşturduğu kartlar da eklendi.

Türk Kızılay ve Ahbap’ın Dijital Destek Kartları Satışa Çıktı

Ahbap dışında Türk Kızılay da 6 Şubat 2022’de gerçekleşen deprem için yardım kartı oluşturdu. Türk Kızılayı dijital destek kartları ile ilgili olarak şu şekilde açıklamada bulundu:

6.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde ve çevre illerde şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Türk Kızılay, depremin ardından Kahramanmaraş ve depremden etkilenen tüm bölgeler için yardım malzemesi sevkiyatını başlatmıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için deprem bölgelerine giyim, barınma ve beslenme malzeme sevkiyatlarımız aralıksız olarak devam ediyor.

Deprem bölgesinde yer alan Haluk Levent de kripto para şirketlerinin deprem için destek vermesine karşılık olarak resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

E-Ticaret platformu Trendyol, 540 bin kullanıcının AFAD, Türk Kızılay, Hayata Destek Derneği, Ahbap dijital kart satın aldığını ve bu bağışlardan elde edilen gelirin 100 Milyon TL’yi aştığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala