bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Afrika’nın İlk CBDC Cüzdanı Yarım Milyon İndirilmeye Koşuyor

afrikanin ilk cbdc cuzdani neredeyse 500 bin kez indirildi

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) dünya çapında hızla gelişimini sürdürüyor. Nijerya Merkez Bankası (CBN) Cuma günü kendi dijital para birimi eNaira için dijital cüzdan oluşturacağını açıkladı. Nijerya Merkez Bankası tarafından sadece 19 günde piyasaya sürülmesinin hemen ardından 160 ülkede 488.000 kez indirildi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari‘nin 25 Ekim tarihinde eNaira‘yı piyasaya sürdüğünü hatırlatalım. Bu hamle Nijerya’yı, Afrika’daki ve hatta dünyadaki ulusal para biriminin dijitalleştirilmesini benimseyen ilk ülkelerden biri yapıyor.

afrikanin ilk cbdc cuzdani neredeyse 500 bin kez indirildi

Afrika’nın CBDC Cüzdanı Kripto Yatırımcısına İyi Geldi

Nijerya Merkez Bankası (CBN), yerel yatırımcılar için risk oluşturan hareketlilik konusundaki endişeleri gerekçe göstererek, Şubat ayından bu yana Nijerya’da bankalar aracılığıyla kripto para ticareti yasaklandı. eNaira cüzdanı, ülkedeki birçok kripto yatırımcısı için darbeyi hafifletmiş gibi görünüyor.

Nijerya Valisi Godwin Emefiele, daha önce, eNaira’nın müşterilerin banka hesaplarında mevcut fonları tutabilecekleri bir cüzdan olarak çalışacağını ve bunun finansal katılımı hızlandıracağını açıklamıştı. Ek olarak, daha ucuz ve daha hızlı havale girişlerini de sağlayacağını söylemişti.

Ayrıca Afrika, dijital para birimi teknolojisini hızla benimseyen bir kıta. Nijerya’ya ek olarak, Gana, Güney Afrika ve Tunus da CBDC’lerin pilot uygulamasın başladı.

eNaira üç aşamada kullanılıyor;

İlk aşamada; CBN, para biriminin basımı, dağıtımı ve aynı zamanda bir bulut sunucusunda depolanan verileri izliyor.

İkinci aşamada, finans kurumları stablecoin ihraç etme yeteneği talep edebiliyor.

Üçüncü aşamada Nijerya hükümeti vatandaşlar ve işletmeler arasında kendi dijital ödemelerini kullanabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala