bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

Afrika’da Bitcoin ve Blockchain Sektörüne Yön Veren Kadınlar

8922 1280x853

Kadınların teknoloji ve finans sektörlerinde yeterince temsil edilmediği bir sır değil. ABD’de kadınlar bilgisayarla ilgili işlerin yalnızca dörtte birini elinde tutuyor. Yazılım mühendisliği gibi bazı sektörler %15 gibi düşük kadın temsiliyle daha da kötü durumda.

Ve şimdi merkeziyetsizlik yoluyla küresel bir devrim vaat eden bir teknoloji olan blockchain geliyor. Blockchain, finans ve tedarik zinciri yönetiminden sağlık hizmetlerine ve yönetişime kadar birçok sektörü dönüştürmeye başladı.

Ancak teknoloji endüstrisinin demografik yapısını henüz önemli ölçüde değiştirmedi.

Bir kripto para birimi araştırma şirketi olan Long Hash tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar blockchain başlangıç ​​ekibi üyelerinin yalnızca %14,5’ini temsil ediyor. Yönetim düzeyinde, bu sayı daha da düşüktür ve kadınlar sadece yöneticilerin %7’sini ve danışmanların %8’ini oluşturmaktadır.

Afrika Farklı Bir Tablo  Çiziyor

Afrika’da hikaye oldukça farklı. Kıta, blockchain teknolojisine ve kripto para birimlerine büyük ölçüde önem verdi ve kadınlar kilit bir rol oynuyor. Teknoloji endüstrisinin geleneksel olarak bir ‘erkek’ kulübü ‘olmasına rağmen, hızla artan sayıda korkusuz, kendini adamış ve kararlı kadın endüstriyi fırtınaya soktu, çeşitli güç ve etki pozisyonlarına yükseldi.

Afrika’da kadınlar yüzyıllardır marjinalleşmeyle karşı karşıya kaldı. Ekonomik dışlanma, eğitime erişim eksikliği, cinsiyet temelli şiddet, siyasi kararlara sınırlı katılım – bunlar, kıtadaki kadınların karşılaştığı pek çok zorluktan sadece birkaçı.

Bu, Bitcoin’in ve altında yatan blockchain teknolojisinin birçok kadına hitap etmesinin nedenlerinden biri oldu. Onlar için blockchain özgürlük vaat ediyor. Teknoloji onlara, eski sistemler, onlarca yıllık yolsuzluk, fırsat eksikliği ve daha fazlasının mali esaret zincirlerinden kurtulabileceklerini umuyor.

Örneğin, Botsvana’da Alakanani Itireleng, blockchain müjdesini duyurmada ön saflarda yer aldı. ‘Bitcoin Lady’ olarak bilinen, Afrika’nın en büyük zorluklarını çözmek için birkaç geliştiriciyle birlikte çalışan bir blok zinciri merkezi olan Satoshicentre’ın kurucusudur.

Güney Afrika’da Sonya Kuhnel, blok zinciri alanındaki en ünlü liderlerden biri olmaya devam etti. Kuhnel, perakendecilerin XRP ödemelerini kabul etmesini sağlayan bir XRP kripto para birimi değişimi ve ödeme ağ geçidi olan Xago’nun kurucusudur. Ayrıca, 2022 yılına kadar blockchain teknolojisi konusunda 10.000 yazılım mühendisini geliştirmeyi taahhüt eden bir kurum olan The Blockchain Academy’nin de kurucusudur.

Kenya’da Roselyn Gicira, Kenya Blockchain Derneği’nin başkanı olarak hizmet veren blockchain inovasyonuna ve benimsemesine liderlik ediyor. Gicira, blockchain sektörüne daha fazla kadının girmesini sağlamayı amaçlayan Blockchain Bölümünde Kenya Kadınları’na da liderlik ediyor.

Ve Nijerya’da, Doris Ojuedeire’nin blockchain’i teşvik etme çabaları, kendi ülkesinin ötesine geçti, kıtadaki kadınlara ulaştı ve onları blockchain ve kripto para birimlerine taşıdı. Afrika’nın en etkili blockchain seslerinden biri haline geldiğini gören yolculuğunu benimle paylaştı.

Doris, sekiz yıl önce üniversitede muhasebe okurken kripto para birimlerine girdi. O zamanlar kripto, Afrika’da çok az kişinin dahil olduğu, çoğu erkek olan niş bir alandı. Bu Doris’i rahatsız etmedi ve Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bulabileceği tüm materyalleri aradı.

Kripto para ticaretine yatırım yaparak başladı. Bir acemi olarak Doris, başlangıçta çevrimiçi dolandırıcılık yoluyla çok para kaybetti. Bununla birlikte, savaşmaya devam etti ve zamanla kripto ticaretinden kar etmeye başladı. Bu girişim onun için oldukça verimli olduğunu kanıtladı ve üniversitede iken finansal bağımsızlığını kazandı.

Bitcoin’in sadece kâr etmekten çok daha fazlası olduğunu keşfettiği zaman mezun oldu. Blockchain teknolojisini öğrendikçe, milyonlarca Afrikalı, özellikle de kıtanın kadınları için hayatları dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu fark etti. O zaman kitleleri bugün hala onu yönlendiren bir tutku olan blok zinciri hakkında eğitmeye karar verdi.

Blockchain ve Afrikalı Kadınlar

Afrika’da Bitcoin, birkaç yatırımcı Ponzi planlarına milyonlarca dolar kaybettikten sonra dolandırıcılıkla eş anlamlı hale geldi. Bu, Doris’in değiştirmeye başladığı ilk şeydi ve binlerce Nijeryalıyı Bitcoin ve açtığı fırsatlar dünyası hakkında eğitti.

Kadınların Bitcoin ve blockchain’de çok az temsil edildiğini fark etti. Bunu değiştirmeye başladı ve sonunda Blockchain African Ladies’in (BAL) doğumuna yol açtı . BAL, Afrikalı kadınları blockchain teknolojisi konusunda eğiten kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Örgüt hızla büyüdü ve şu anda Kenya, Kamerun, Nijerya, Güney Afrika, Gana, Mısır, Fildişi Sahili ve diğer birçok ülkede üyeleri var.

BAL, kadınlar için blockchain’e ilgi uyandırmaya yönelik buluşmalar, atölyeler, mentorluk programları ve konferanslar düzenliyor. En büyük etkinliği, kadınlara ilham vermek, onları eğitmek ve onlarla etkileşime geçmek için blockchain’in önde gelen liderlerinden bazılarını çeken bir etkinlik olan Blocktech Kadın Konferansı. Sadece birkaç kadın konuşmacının olduğu çoğu blockchain olayının aksine, Blocktech’teki konuşmacıların %80’i kadın.

Doris yine de eğitimin ötesine geçti. Şöyle söyledi:

“Blok zinciri, Afrikalı kadınların yaşadığı zorlukların çoğunu ortadan kaldırmaya veya en azından azaltmaya yardımcı olabilirken, onlara bunu öğretmek yeterli değil. Kadınların mali açıdan bağımsız olması gerekiyor. Kendilerini kurtarmak için kullanabilecekleri en büyük silah budur. Artık kimseye bağımlı olmadıklarında, tam potansiyellerine ulaşabilirler.”

Afrikalı kadınları finansal olarak istikrarlı hale getirme arzusu, kadınları kripto para ticareti konusunda eğitmek için kullandığı bir platform olan Crypto Lioness’in kurulmasına yol açtı. Crypto Lioness, kadınların WhatsApp, Telegram ve diğer sosyal medya platformları aracılığıyla kripto ticaretinin yapılması ve yapılmaması gerekenleri öğrenmelerine, ipuçlarını paylaşmalarına, uzmanlardan öğrenmelerine ve birbirlerini desteklemelerine olanak tanır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala