bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

NFT’ler ile Eğitime Destek

woman for afgan woman 1

NFT şirketi Bookblocks.io, Afganistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kadınların eğitime erişimini teşvik etmeye odaklanan bir kuruluş olan Women for Afghan Women (WAW) ile işbirliği yaptı.

Taliban’ın Afganistan’dan kadınların eğitime erişimini sınırlayan kararlar almasından kısa bir süre sonra proje yürürlüğe girdi.

woman for afgan woman

Eğitime Destek için NFT Kampanyası

Bookblocks.io, 5 Ekim’de bir NFT yayınlayacağını ve bu NFT’den elde edilen gelirin Afgan WAW’a havale edileceğini belirtti. Bu kar amacı gütmeyen kuruluş aynı zamanda kadınların iş aramalarını sağlayacak mesleki eğitim almalarına yardımcı olmayı da amaçlıyor.

Satılacak bu NFT, bir kadın yüzünün yarısının bir kelebek kanadıyla kaplandığı bir sanat eseri. Eserde ayrıca “kararlı bir kadın için hiçbir şey imkansız değildir.” diye bir alıntı da var.

Bookblocks.io ayrıca, bu NFT’nin satışından elde edilen gelirin yüzde 100’ünün kuruluşa bağışlanacağının altını çizdi. Şirket ayrıca Afganistan’da okula gidemeyen 2,2 milyon kız çocuğunu temsil etmek için sanat eserinin 2200 kopyasını basacak. Bu NFT’lerin minimum fiyatı ise 0.025 ETH olarak belirlenecek.

Afgan Kadınlardan Sorumlu ABD Ülke Direktörü Naheed Samadi Bahram konuyla alakalı olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hafta Taliban sadece erkek öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara dönmesi gerektiğini duyurdu ve Afganistan’daki milyonlarca kızın geleceğini belirsiz bıraktı.Bu kritik zamanda Afgan halkının yanında olduğunuz için BookBlocks’a teşekkür ederiz. Hepinizi bu ilham verici kampanyayı ve Afgan kardeşlerimizi desteklemeye davet ediyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala