bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,357.85 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,550.35 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 618.74 5.25%
solana
Solana (SOL) $ 187.86 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.637794 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.66432 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217585 1.15%

AB’nin Kripto Yasası İçin Kritik Tarih Açıklandı

ABnin Kripto Yasasi Icin Kritik Tarih Aciklandi

Kripto paralara yönelik düzenleme çalışmaları hız kazanırken, Avrupa Birliği bu alanda tüm dünyaya öncülük etmeyi hedefliyor. AB, uzun süredir üzerinde çalıştığı MiCA düzenlemesi ile kripto endüstrisinin sınırlarını çizmeyi planlıyor.

ABnin Kripto Yasasi Icin Kritik Tarih Aciklandi2

AB, Kripto Düzenlemesi 19 Nisan’da Oylayacak

Avrupa’da kripto sektörü için dönüm noktası olarak görülen kritik oylamanın tarihi belli oldu. Avrupa Birliği, kripto düzenlemesi MiCA’yı 18 Nisan’da masaya yatıracak. Düzenlemeye ilişkin son oylamanın 19 Nisan’da yapılması bekleniyor.

Haziran ayında nihai hale getirilen kripto düzenlemesi, teknik nedenlerden dolayı iki kez ertelenmişti. 400 sayfalık taslak metnin 24 dile çevrilmesinde yaşanan sorunlar nedeniyle kasımda yapılması planlanan oylama önce şubat daha sonra ise nisan ayına ertelenmişti.

Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonu, ekim ayında MiCA düzenlemesi oylamıştı. Düzenleme 28’e karşı 1 oy ile kabul edilmişti. MiCA, kripto hizmeti sunan şirketlere kurallar koyarken, stablecoin ihracını düzenleyecek. AB, MiCA ile kripto para borsalarına lisans zorunluluğu getirecek. Aynı zamanda stablecoin’lerde teminat zorunluluğu olacak. Kara parayı önleme ve terör finansmanı gibi faaliyetlerin önüne geçmek için kimlik doğrulaması mecburi olacak. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi ile Avrupa Bankacılık Otoritesi gibi organların MiCA onayı aldıktan sonra teknik standartları hazırlamak için 12 ila 18 ayları bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala