bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,572.84 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,185.64 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 602.41 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 155.11 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550881 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513629 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158882 2.32%

ABD’nin Küresel Bitcoin Madencilik Payı Yüzde 35’e Ulaştı

abdnin kuresel bitcoin madencilik payi yuzde 35e ulasti

Kripto dünyasının en önemli kısımlarından birisi olan kripto para madenciliği, son dönemde oldukça hareketli günlerden geçiyor. Özellikle Çin’in başta kripto para ve sonrasına madencilik sektörüne yaptığı baskılar sonrası madenciler yönünü ABD’ye çevirmiş durumda. Öyle ki ABD, şu anda küresel Bitcoin madenciliğinin yüzde 35‘ini üstleniyor.

Çin’deki yasaklamalar önce Bitcoin madencilik endüstrisi tüketilen işlem enerjisinin şaşırtıcı bir şekilde yüzde 75.5‘ini oluşturuyordu. Ancak yasaklamalar sonrası bu oran Cambridge Centre for Alternative Finance verilerine göre yüzde 0’a indi.

abdnin kuresel bitcoin madencilik payi yuzde 35e ulasti2

ABD’den Son En Hızlı Artan Madencilik Payı Kazakistan’da

Özellikle düşük enerji ücretleri ve düzenlemelerin olmaması sebebiyle Kazakistan, Bitcoin madencilerinin odağı haline gelmişti. Birçok madencilik şirketi ülkeye yatırımlarını artırırken, sadece ASIC üreticisi Canaan, Kazakistanda 2.000 madencilik çiftliği kurdu.

Diğer taraftan Kazakistan ise artan madencilik faaliyetleri sonrası yaşanan elektrik kesintileri ile başa çıkmaya çalışıyor. Ülkenin düzenleyicileri bu alanda bir tedbir almaya zorlanırken, madenciler ise kendisine yeni bir yuva arıyor.

Madencilerin yeni odakları arasında ise başta ABD olmak üzere Rusya ve Kanada gibi soğuk ülkeler yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala