bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

ABD’nin İlk Devlet Destekli Kripto ATM’si Havaalanına Kuruldu

abdnin ilk devlet destekli kripto atmsi havaalanina kuruldu

Kripto para dünyası tüm dünyada kabul göremeye son hız devam ederken bir haber de ABD’den geldi. ABD’nin Kuzey Dakota eyaletine bağlı 27.000 nüfusa sahip Williston, ABD’nin ilk devlet destekli kripto ATM’sine ev sahipliği yapıyor.

Şehrin yöneticileri, havalimanına kripto ATM‘si kurmak için bir kripto hizmet şirketi olan Coin Cloud ile birliğine gitti. Coin Cloud’un, ABD ve Brezilya’da 4000’den fazla Dijital Para Birimi Makinesi (DCM) kurduğunu belirtelim.

abdnin ilk devlet destekli kripto atmsi havaalanina kuruldu 2

ABD’nin İlk Devlet Destekli Kripto ATM’si Kuruldu

Williston görece küçük bir yerleşim yeri olduğundan bu adım bir pilot uygulama olarak görülebilir. Öyle ki Williston Şehri Finans Direktörü Hercules Cummings, bunun halkı kripto para birimine çekmenin bir yolu olduğunu ifade etti.

Cummings sözlerine şu şekilde devam etti:

Halkın kripto para birimini benimsemesi için başarılı bir yol haritası oluşturuyor. Daha küçük bir kırsal topluluk olmamıza rağmen, farklı bir etki yaratıyoruz. Bu küçük adımın atılması, diğer hükümet ve ticari kuruluşların davayı takip etmesinin önünü açabilir.”

Coin Cloud’un kurucusu ve CEO’su Chris McAlary de konuyla alakalı olarak şu noktalara değindi:

“Williston’daki bu tarihi kurulumla seyahat sektörüne girmekten heyecan duyuyoruz. Las Vegas Strip’teki ilk makinemiz hem yerli halk hem de turistler tarafından kripto alıp satmanın daha iyi bir yolu olarak benimsendi. Ancak özellikle gezginler için, dijital bir cüzdan kullanma ve varış noktanıza vardığınızda para çekme yeteneği geleceğe yönelik büyük bir adım.”

Williston’un ATM uygulaması şimdilik sadece havalimanında işlem görüyor. Fakat kısa bir süre içinde kripto ATM’lerinin yayınlaştırılması planlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala