bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

ABD’li Yetkili, Colonial Pipeline Saldırısında Fidye Olarak Ödenen Bitcoin’lerin Geri Alındığını Açıkladı

abdli yetkili colonial pipeline saldirisinda fidye olarak odenen bitcoinlerin geri alindigini acikladi

ABD Adalet Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir Amerikan boru hattı operatörüne yönelik bir fidye yazılımı saldırısından sonra ödenen Bitcoin fonlarının “çoğunluğunu” geri aldıklarını açıkladı.

Mayıs ayı başlarında Colonial Pipeline, fidye yazılımı saldırısına maruz kaldı ve bu, bölgedeki ABD eyaletlerinde geçici bir kapatmaya ve ülkenin doğu kıyısında gaz kıtlığına neden oldu. Daha sonra Colonial’ın 75 BTC veya o zamanki mevcut fiyatlarla yaklaşık 5 milyon dolar ödediği doğrulandı. Bu fonların bir kısmı daha sonra kripto para borsalarına ve karanlık web piyasası Hydra’ya nakit çıkışları için gönderildi.

Pazartesi günü, ABD başsavcı yardımcısı Lisa Monaco, yaklaşık 2.26 milyon dolar değerindeki 63.7 BTC tutarındaki fonların bir kısmını kurtarmak için bir operasyon yürütüldüğünü söyledi. Operasyon, Nisan ayında kurulan dijital gasp ve fidye yazılımlarına adanmış bir görev gücü tarafından gerçekleştirildi. Konu hakkında yapılan basın açıklamasında Monaco şu ifadeleri kullanıdı:

“Colonial Pipeline’ın kolluk kuvvetlerine hızlı bir şekilde bildirimde bulunmasının ardından ve bugün erken saatlerde Birleşik Devletler Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi tarafından çıkarılan bir el koyma emri uyarınca, Adalet Bakanlığı Colonial’ın Dark Side Network’e ödediği fidyenin çoğunu buldu ve geri aldı.”

Bir mahkeme beyanına göre FBI, Colonial Pipeline belirli bir adrese yaklaşık 63.7 BTC gönderdiğinde Bitcoin blokzincirindeki işlemleri izledi. FBI, bu adresin özel anahtarını elde etti ancak bunun nasıl yapıldığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Biden ve Beyaz Saray’dakiler de dahil olmak üzere ABD’li yetkililer, son günlerde fidye yazılımı ve kripto para birimi hakkında seslerini yükseltmeye başladı. Bu ayın başlarında bir Beyaz Saray basın yetkilisi, fidye yazılımlarına daha geniş bir odaklanmanın parçası olarak “kripto para birimi analizini genişletmeyi” önerdi.

Pazartesi günü, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konunun yaklaşan bir G7 toplantısında tartışılacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala