bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,238.82 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,559.28 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 608.72 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 186.20 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617779 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644658 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215318 9.80%

ABD’li Yazılım Şirketi Palantir Bilançosuna Bitcoin Eklemeyi Düşünüyor

abdli yazilim sirketi palantir bilancosuna bitcoin eklemeyi dusunuyor 1

ABD’li yazılım şirketi Palantir, bugün yayımladığı raporunda bilançolarına Bitcoin eklemeyi değerlendirdiklerini açıkladı.

Bir CNBC haberine göre, yazılım şirketi Palantir bilançosuna Bitcoin ekleyebilir. Bununla birlikte şirket, Bitcoin’e ek olarak başka kripto para birimlerini de bilançosuna ekleyebileceğini aktardı. Şirket ayrıca kripto para birimlerini de bir ödeme şekli olarak kabul ettiğini doğruladı.

Yazılım şirketinin geliri, büyük ölçüde devlet sözleşmelerine dayanıyor. Geçen yılın Şubat ayında şirket, Savunma Bakanlığı ile 800 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı.

Palantir, PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel tarafından kuruldu ve geçen yılın Eylül ayında doğrudan listeleme (kripto para borsası Coinbase tarafından benimsenen aynı yaklaşım) aracılığıyla halka açıldı. Palantir hissesi (PLTR) 2021’de şimdiye kadar %22 düştü. Bu nedenle bazı yorumcular, Bitcoin ile ilgili yaptıkları bu duyuruyu hisselerinin değerini artırmak için kısa vadeli bir çaba olarak görebilir.

Thiel geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i Çin için bir “finansal silah” olarak tanımlamış ve ülkenin kripto para endüstrisine yaklaşımının ABD’yi ilgilendirmesi gerektiğini söylemişti. Thiel ayrıca Teksas’ta bir Bitcoin madencilik tesisi de açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala