bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

ABD’li Vekiller, Kripto Madenciliğin Etkilerini İnceliyor

abdli vekiller kripto madenciligin etkilerini inceliyor

ABD Meclisi milletvekilleri, Blockchain teknolojisinin ve kripto madenciliğin çevresel etkilerini anlamak adına yeni bir adım attı. Vekiller, dört kripto madencilik şirketinden bilgi talep etti.

ABD’li Milletvekilleri Kripto Madencilerinden Bilgi Talep Etti

Enerji ve Ticaret Komitesi, Core Scientific, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain ve Stronghold Digital Mining şirketlerine bilgi talebinde bulunduğu mektuplar gönderdi. Komite, şirketlerin madencilik faaliyetlerinin çevreye olan etkileri hakkında detaylı bilgi talep etti. Milletvekillerinin bu talebi, kripto para piyasasında yaşanan düşüşle birlikte ABD’nin kripto para birimlerini yakın takibe almasının ardından geldi. Bununla birlikte Ethereum Merge’ü de kararın alınmasında etkili olabilir.

abdli vekiller kripto madenciligin etkilerini inceliyor 2

Stronghold Digital Mining’e gönderilen mektupta komite, “Blockchain teknolojisinin kişisel bilgilerimizi daha güvenli ve ekonomiyi daha verimli hale getirebilecek muazzam bir vaatte bulunduğunu anlıyor olsak da, PoW tabanlı kripto para birimlerini desteklemek için gereken enerji tüketimi ve donanımlar bazı durumlarda zararlı emisyonlar olarak çevreye ciddi bir şekilde zarar verebilir.” ifadesini kullandı. Komite ayrıca, her bir şirketin 2021 yılı içinde ne kadar enerji kullandığını ve kullanılan enerjinin yenilenebilir enerjiye oranı hakkında bilgi talep etti. Son olarak geçtiğimiz ay ABD Enerji Bakanlığı ve Çevre Koruma Ajansı da kripto para madencilerinden faaliyetleri hakkında bilgi talebinde bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala