bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

ABD’li Senatörlerden Kripto Düzenlemesi İçin İş Birliği

abdli senatorlerden kripto duzenlemesi icin is birligi1

Son dönemde ABD Başkanı Joe Biden, Fed Başkanı Jerome Powell ve ECB Başkanı Christine Lagarde başta olmak üzere birçok önde gelen yetkili kripto için düzenleme çağrılarında bulunuyor. ABD’li senatörler Lummis ve Gillibrand da, kripto alanında düzenleyici bir çerçeve oluşturmak üzere iş birliğine başladı.

New York Senatörü Kirsten Gillibrand ve Wyoming’in Senatörü Cynthia Lummis, kripto için düzenleyici netlik vaat eden henüz tanıtılmamış bir yasa tasarısı üzerinde güçlerini birleştirdi.

İki senatör, dün Politico Live etkinliğinde gelecek planlarını takdim etti. Lummis ve Gillibrand, tasarılarının kripto pazarını düzenlemek için ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nu (CFTC) daha fazla kaynakla güçlendirmeye çalışacağını söyledi.

Gillibrand, “sürecin başında” olduklarını söyleyerek, diğer paydaşlardan yorum istemeye devam etti.

ABD’li Senatörlerden Kripto Düzenlemesi Çalışması

Tasarıları hakkında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) menkul kıymetler için kullandığı mevcut tanımları değiştirmeyeceğini söyleyen Lummis ve Gilliband, ayrıntıları henüz açıklamadı. İkili, tasarının hükümleri hala değişim halinde olduğunun altını çizdiler.

Gillibrand, “Mevcut parametreleri, mevcut tanımları alacağız ve ardından farklı türdeki ürünleri farklı yerlere yerleştireceğiz.” dedi.

Tasarı ayrıca, kripto vergi raporlama önlemlerini artırmayı amaçlayan yakın zamanda geçirilen altyapı ile ilgili endişeleri gidermeyi amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala