bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,118.79 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,535.37 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 616.71 5.79%
solana
Solana (SOL) $ 185.41 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62793 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654687 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214862 0.44%

ABD’li Savcılar, SBF’nin Siyasi Bağlarını Sorguluyor

ABDli Savcilar SBFnin Siyasi Baglarini Sorguluyor

Kripto para sektöründe oldukça büyük ses getiren FTX‘in iflası, beraberinde birçok şirketin batmasına neden oldu. Diğer taraftan bu iflas sonrası günden günde yeni soruşturmalar açılmaya devam ediyor. Son açılan soruşturma ise Sam Bankman-Fried‘in yaptığı siyasi bağışları mercek altına alıyor.

ABD'li Savcılar, SBF'nin Siyasi Bağlarını Sorguluyor

ABD’li Savcılar, SBF’nin Siyasi Bağlarını Soruşturuyor

New York Times‘ın haberine göre göre, ABD federal savcılar, eski FTX‘in kurusucu Sam Bankman-Fried ve birlikte çalıştığı iki yönetici tarafından Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekillerine yapılan siyasi bağışlar hakkında daha fazla bilgi için araştırmaya başlamış durumdalar. 

Yapayımlanan raporda, Bankman-Fried‘in tutuklanmasından bu yana, savcıların Bankman-Fried ve kurucularından olduğu diğer şirketlerdeki meslektaşlarından “milyonlarca dolar alan kampanya ve komitelerin temsilcileri” ile temasa geçildiği belirtildi.

New York Times’a göre ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı, önde gelen Demokrat siyasi grupları temsil eden bir hukuk firmasına bir e-mail göndererek Bankman-Fried ve meslektaşları tarafından yapılan bağışlar hakkında bilgi istedi. Gönderilenler arasında kampanya organizasyonları, büyük süper PAC’ler de yer alıyor. Raporda ortaya çıkan detaylara göre Jeffries ve diğer politikacılar, kripto para borsasının skandal çöküşünün ardından “FTX ile bağlantılı bağışları iade ettiler ya da parayı hayır kurumlarına verdiler”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala