bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,955.74 1.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.70 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 608.41 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 185.32 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613487 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640419 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212126 5.71%

ABD’li Kripto Para Borsaları Hawaii’ye Geri Dönüşü İşaret Ediyor

2188 scaled

ABD borsaları ErisX ve bitFlyer, Hawaii’nin dijital para düzenleyici sanal alanına pilotluk yapmak için seçilen 12 kripto para şirketi arasında yer aldı ve bu şirketler, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının iki yıllık bir süre boyunca para aktarım lisansı almadan eyalette işlem yapmalarına izin verecek.

Hawaii’nin Finansal Kurumlar Bakanlığı (DFI) ve Hawaii Teknoloji Geliştirme Şirketi (HTDC) arasındaki bir ortaklık olan Digital Currency Innovation Lab aracılığıyla sunulan pilot program, kripto para şirketlerinin devlete geri dönüşünü işaret ediyor ve türünün ilk düzenleyici sanal alanı olarak biliniyor.

Her ne kadar ülke 2017’de – şirketlerin müşterileri tarafından tutulan kripto para miktarına uygun fiat para birimlerinde rezerv tutmalarını gerektiren “çifte rezerv şartını” uyguladığında, kripto paraları tam olarak yasaklamamış olsa da- Coinbase’in dediği gibi borsalar devlet zorunluluğubu maliyetli bir yük olarak gördükleri için ayrıldı.

Ancak Ocak 2020’de Hawaii, finansal kurumların dijital varlıkları elinde tutmasına izin verecek bir yasa tasarısı sundu. Mart ayında, devlet potansiyel sanal varlık servis sağlayıcıları için sıkı kurallar bir adım daha ileri gitti.

“Dijital Paraların Erken Uygulanmasıyla Hawaii’de Ekonomik Fırsatlar Yaratmak”

ErisX Genel Danışmanı Laurian Cristea’ya göre Hawaii, laboratuvarın açılmasının ardından kripto para şirketlerini pilot programa katılmak için başvurmaya davet etti.

Hawaii’nin eklenmesiyle ABD’de kripto para vadeli işlem ticaretine öncülük eden ErisX, borsaya göre 53 olası ABD eyaletinden 49’unda faaliyet gösteriyor.

Basına yaptığı açıklamada, ABD bağlı kuruluşu San Francisco’da bulunan küresel kripto para borsası bitFlyer, “Bu girişim, kripto para borsalarının Hawaii’ye geri dönüşünü işaret ediyor ve nihai amacı bitFlyer gibi borsaların tam lisans sahiplerine terfi ettirildiğini gösteriyor.” dedi.

Katılımcıların tam listesi arasında BlockFi, CEX.io, Apex Crypto, Cloud Nalu, Coinme, Flexa, Gemini, Novi, River Financial ve Robinhood Crypto yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala