bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

ABD’li Eski Kongre Üyesi: Bitcoin Bir Para Birimi, Düzenlenmemeli

abdli eski kongre uyesi bitcoin bir para birimi duzenlenmemeli

ABD’li eski kongre üyesi Ron Paul Bitcoin hakkında konuştu. Bitcoin’in bir para birimi olduğunu söyleyen Paul, düzenlenmemesi gerektiğini savundu.

Dünyanın dört bir yanındaki kripto para birimlerine yönelik düzenleyici çabalar, kripto para yatırımcılarının endişelendiriyor. Söz konusu düzenlemeler hakkında konuşan Paul, Bitcoin’in düzenlemelere tabi olmaması gerektiğini belirtti:

“Şu anda, altın alıp satarsanız, vergilendiriyorsunuz. Sizden vergi alabilirler. Bitcoin’de kar elde eden ve vergilendirilen insanlar hakkında hikayeler okursunuz. Ama parayı vergilendiremezsiniz.”

Paul hükümetlerin alternatif para birimlerini bastırma eğilimde olduklarını ancak en iyi para biriminin hükümet yerine serbest piyasaların karar vermesi gerektiğini söyledi:

“Seçme özgürlüğünün yasallaştırılması konusunu daha çok konuşacağım. Bu kararı hükümet değil, halk vermeli.”

Paul’a göre, düzenleyici kurumları Bitcoin’in dolar ile rekabet edeceğini düşündüğü için vergilendirmek istiyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in yasal bir para birimi olarak kabul edilmesi ve dolarla rekabetine izin verilmesi gerektiğini düşünüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala