bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,493.82 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.21 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 610.08 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 157.35 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.546119 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498673 3.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161609 2.10%

ABD’li Düzenleyicilerden Kripto Düzenleyici Açıklaması

abdli duzenleyicilerden kripto duzenleyici aciklamasi

ABD’li düzenleyiciler kripto düzenleyicilerine yoğunlaşıyor. Düzenleyicilerden yapılan açıklamada, kripto düzenleyicilerindeki boşlukların bir an önce kapatılması gerektiği belirtildi.

Düzenleyiciler, Kripto Düzenlemesinin Sorunsuz Olmasını İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen mali düzenleyicileri, kripto gözetimindeki tehlikeli noktalar konusunda uyarıda bulundu. Kongre’de oybirliğiyle onaylanan bir rapora göre, hangi kurumun Bitcoin ve diğer güvenlik dışı token ticaretini denetleyeceğinin belirlenmesi dahil olmak üzere daha fazla yetki talebinde bulundu.

abdli duzenleyicilerden kripto duzenleyici aciklamasi 2

Konseyin raporuna göre, Bitcoin (BTC) için spot piyasa da dahil olmak üzere dijital varlık endüstrisindeki düzenlenmemiş tehlikelerin pek çoğu işaret ediliyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen liderliğindeki grubun bu son tavsiyeleri, kripto mevzuatındaki gereken çabayı etkili bir şekilde destekliyor. Bu çabalar doğrultusunda Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) spot piyasayı denetlemekte görevlendirilecek ve bir yasa tasarısı ile stablecoin ihraççıları için kurallar oluşturacak.

Konseyin yaptığı açıklamada konuşan Yellen, “Yeterli düzenleme olmadan inovasyon önemli aksamalara neden olabilir.” dedi. Raporda “düzenlemelerdeki bir takım mevcut boşlukları tespit ettiği ve bu boşlukların bir an önce giderilmesi” talebinde bulunuldu. Son olarak raporda iyi bir düzenleyici çerçevesi eksikliğinde kripto varlıkların “finansal istikrar için bir risk oluşturabileceği” belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala