bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

ABD’li Düzenleyiciden Kripto Vergi Erteleme Talebi

ABDli Duzenleyiciden Kripto Vergi Erteleme Talebi 2

Kripto para sektöründeki düzenleme ihtiyacı kendisini günden güne daha çok hissettiriyor. Bu noktada birçok düzenleyici konuyu kendi perspektifinden değerlendirirken, genel bir çerçeve oluşturmak için çalışmalar sürüyor. Ancak bu düzenlemeler halen bir netliğe kavuşmuş değil. Son olarak Yeni Meclis Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, Hazine Bakanı Janet Yellen‘dan kripto vergi tedarikini ertelemesini istedi.

ABDli Duzenleyiciden Kripto Vergi Erteleme Talebi 1

ABD’li Düzenleyici Kripto Vergisi için Erteleme Talebinde Bulundu

Kripto paralar yapıları gereği kolay bir şekilde tanımlanamadıkları gibi düzenleme kısmında da birçok istisnai durum sebebiyle genel çerçeve yapılırken zorluk yaratıyor. Bu noktada kripto para düzenlemeleri dahilinde olan vergi konuları konuşurken Yeni Meclis Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry yeni bir öneride bulundu.

Kripto vergileri konusunda tasarısının tam olarak hangi kesimleri kapsadığı konusunda bir netlik sağlanana kadar ABD Hazine Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl yapılan Altyapı Yatırım ve İstihdam Yasası’ndaki kripto vergi hükümlerinin uygulanmasının ertelenmesini talep etti.

Konuşmasında yaşanabilecek yanlışlık ve sorunlardan endişe eden McHenry, şunları kaydetti:

“Bölüm 80603’ün kapsamına ilişkin bir dizi soru ve endişelerimiz maalesef yanıtsız kaldı. Bu sorular ve endişeler, vergi mükelleflerinin yaklaşan gereklilikler ve uyum için gereken tarih konusunda net bir yönlendirmeye sahip olmaları için aciliyetle ele alınmalıdır”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala