bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

ABD’den Meta’ya Metaverse’i Tekelleştirme Davası

abdden metaya metaversei tekellestirme davasi 2

Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu (FTC), sosyal medya devi Meta’ya, “Tüm metaverse’e sahip olma nihai hedefi” dolayısıyla Meta ve Meta CEO’su Mark Zubkerberg’e dava açtı.

Meta’ya Metaverse’ü Tekelleştirme Girişimi Davası Açıldı

Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde yapılan bir şikâyette FTC, Meta ve Zuckerberg’ün sanal gerçeklik firması Within ve Within’in fitness uygulaması olan Supernatural’ı satın alması sonrasında şirket için bir tekelleşme davası açıldığı belirtildi. Söz konusu şikâyette, Zuckerberg’ün sahibi olduğu Meta’nın kendi uygulamalarını geliştirmek için yeterli kaynaklara sahip olduğunu ve bu sayede sanal gerçeklik üzerinde inşa edilmiş bir fitness uygulaması geliştirebileceği belirtilirken bunun yerine Within’in satın alınarak, Supernatural’a sahip olmayı seçtiği belirtildi.

abdden metaya metaversei tekellestirme davasi

2022 yılının ikinci çeyreğinde metaverse bölümünde zarar açıklayan Meta‘nın söz konusu hareketin, ABD’deki şirketler arasında “gelecekteki inovasyonu ve rekabetçi rekabetini” engelleyeceği belirtildi. Şikâyet metninde şu ifadeler kullanıldı:

Meta’nın tam olarak bilindiği gibi, dijital bir platformdaki ağ etkileri daha fazla kullanıcı, içerik ve geliştiriciye sahip olmasıyla birlikte platformun daha güçlü olmasına ve rakiplerinin de daha zayıf ve ciddi şekilde rekabet edebilme imkanlarını kısıtlamasına neden olabilir. Yeni kullanıcıların, içeriğin ve geliştiricilerin kazanılması, birbirini besleyerek şirketin erken liderliğini sağlamlaştırırken kendi kendini güçlendiren bir cendere yaratıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala