bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

ABD’den DeFi Hizmetlerine ‘Yasa Dışı’ Yorumu

ABDden DeFi Hizmetlerine Yasa Disi Yorumu1

ABD Hazine Bakanlığı, merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetlerinin yasa dışı transferler için kullanıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada DeFi hizmetleri aracılığıyla siber suçlular, fidye yazılımı saldırganları, hırsızlar ve dolandırıcıların yasa dışı gelirlerini transfer ettiği ve kara para akladığı bildirildi.

ABDden DeFi Hizmetlerine Yasa Disi Yorumu2

ABD’den DeFi Değerlendirmesi

ABD Hazine Bakanlığı, yasa dışı aktörlerin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele düzenlemeleri ve uygulamalarının yanı sıra hizmetlerin temelini oluşturan teknolojideki güvenlik açıklarından yararlandığını belirtti. Bakanlığın değerlendirmesine göre, kara para aklama ve terörizmin finansmanını önlemeye yükümlülüklerine uymayan DeFi hizmetlerinin en önemli yasa dışı finans riskini oluşturduğu vurgulandı.

Hazine’nin Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, özel sektörün yasa dışı aktörlerin DeFi hizmetlerini kullanmasını önlemek için değerlendirmenin bulgularını kullanması gerektiğini söyledi. Nelson, yasa dışı aktörlerin fonları aklama sürecinde Defi hizmetlerini kullandığını tespit ettiklerini aktardı. Değerlendirmede, ABD’nin AML/CFT denetiminin güçlendirilmesi, DeFi yükümlülükleri konusunda özel sektöre yönelik ek rehberliğin değerlendirilmesi ve hizmetlerle ilgili yasal boşlukların ele alınması tavsiye edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala