bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

ABD’deki Pek Çok Banka Silicon Valley Bank İle Benzer Risklere Sahip

abddeki pek cok banka silicon valley bank ile benzer risklere sahip

Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicileri tarafından kapatılan Silicon Valley Bank, ABD’nin son yıllardaki en büyük bankacılık başarısızlığı oldu. Yaşanan bu durum sonrasında ABD’li düzenleyici kurumlar bu durumun bir kez daha tekrarlanmaması için yeni önlem paketleri üzerinde çalışırken, yapılan bir araştırmaya göre Silicon Valley Bank, bu alandaki tek riskli banka olmayabilir.

186 Bankada Benzer Riskler Tespit Edildi

WSJ’nin haberine göre Silicon Valley Bank’ın sahip olduğu riskler ABD merkezli 186 bankada daha tespit edildi. Habere göre Silicon Valley Bank, artan faiz oranlarının varlıklarının değerini düşürmesi ve endişeli müşterilerin sigortasız varlıklarını çekmeye çalışmasıyla birlikte Silicon Valley Bank iflas etti. Yapılan son çalışmaya göre ekonomistler, benzer riskleri taşıyabilecek 186 bankanın olduğunu tespit etti.

abddeki pek cok banka silicon valley bank ile benzer risklere sahip 2

Ekonomistlerin, Sosyal Bilimler Araştırma Ağı’nda yayımladıkları bir makaleye göre, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) hızlı faiz artışı kararları alması esnasında bireysel ABD bankalarının varlık kayıtlarında ne kadar piyasa değeri kaybı yaşadıklarının tahmini yapıldı. Ekonomistler bununla birlikte sigortasız mevduat sahiplerinden ya da 250.000 dolardan fazla olan hesaplardan gelen banka fonlarının oranını da araştırdı.

Yapılan bu araştırmaya göre, sigortasız mevduat sahiplerinin yarısının fonlarını hızlı bir şekilde çekmesi durumunda, sigortalı mevduat sahiplerinin bile değer düşüklüğü ile karşı karşıya kalabileceği 186 ABD bankası olduğu tahmin edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala